Adrian Jipa este câștigătorul Trofeului Someleriei Halewood Wines & Spirits 2016

person Horeca
access_time_filled

Cei mai buni somelieri ai României au fost premiați, pe 25 martie 2016, în cadrul finalei competiției Trofeul Someleriei – Halewood Wines&Spirits. Câștigătorul Trofeului Someleriei Halewood Wines & Spirits de anul acesta este Adrian Jipa; acesta a fost desemnat în 2009 și câștigătorul concursului „Cel mai bun maître d’hotel”. Pe locul doi s-a clasat Sergiu Neamțu, medic la bază, iar pe locul trei, Laurențiu Nica. Cei trei finaliști au fost aleși din cei 20 de concurenți care au participat la etapa semifinală ce a avut loc la Pensiunea Rhein din Azuga.

finalistitrofeulsomeleriei

Competiția Trofeul Someleriei este organizată, în mod tradițional, de către Asociația Somelierilor din România, împreună cu Halewood Wines & Spirits, sub auspiciile Asociației Internaționale a Somelierilor (A.S.I). Competitia a devenit o adevărată tradiție pentru cunoscătorii și degustătorii de vinuri, câștigătorii acesteia putând reprezenta mai departe țara noastră, la nivel internațional.

„Compania Halewood Wines & Spirits, partenerul tradițional al Trofeului Someleriei, a susținut continuu educația somelierilor, competiția fiind un punct de reper pentru industria de profil din România. Importanța concursului a crescut de la an de an, numărul mare de concurenți înscriși arată acest lucru, iar anul acesta, nivelul concursului a fost foarte ridicat”, a declarat Alina Praja, Director Marketing Halewood Wines & Spirits.

Românii își doresc vinuri de calitate și servire impecabilă

Cei trei finaliști și-au dovedit abilitățile de somelieri în cadrul a cinci probe de concurs: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, asocieri de vin cu feluri de mâncare, precum și o probă de simulare a unei scene client – somelier în restaurant.

adrianjipa

„Constatăm cu bucurie, de la an la an, cum statutul de somelier capătă o importanță tot mai mare în România, pe măsură ce educația și interesul pentru vinurile de calitate cresc. Suntem permanent conectați la pulsul pieței pentru a transpune nevoile ei în produsele noastre. în ultimii ani, ocaziile de consum ale românilor s-au diversificat semnificativ, așa că ne-am îmbogățit și noi portofoliul cu mai multe tipuri de băuturi – vodcă, gin, whiskey. în viitor, ne așteptăm ca, pe lângă somelierii de vinuri, să auzim mai des și de somelieri de spirtoase”, a declarat Marius Bratu, somelier și Sales Manager Halewood Wine & Spirits România

Concurenții, pregătiți de cei mai buni profesori din țară

Timp de trei zile, concurenții au fost pregătiți de cei mai buni specialiști în domeniu, profesori și somelieri cunoscuți, precum Niculae Pupază – Presedintele Asociației Maitres D’Hotel di Romania, Florin Voica – Președintele Asociației Somelierilor din România, Alexandru Dan – Vicepreședinte al Asociației Somelierilor din România, George Cioca – Campion Național și Câștigator al „Trofeul Someleriei”, ediția 2010, Marius Bratu – somelier și Sales Manager Halewood Wines&Spirits, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai cunoscuți somelieri din România, Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România, Nico Lontras – Executive Chef la restaurante faimoase cu stele Michelin din Europa, Daniela Niculescu – expert în trabucuri și țigări de foi – Laura Chavin și Roxana Murguleț – Director de Producție Halewood Wines & Spirits.

în organizarea evenimentului au fost implicați și partenerii externi ai companiei Halewood Wines & Spirits: Concha y Toro (Chile), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franța), Trapiche (Argentina) și Torres (Spania).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302