Cei mai talentați barista, premiați la Barmaniada 2016

person Horeca
access_time_filled

Cei mai buni profesioniști ai cafelei de specialitate s-au reunit marți, 31 mai, într-o atmosferă plină de energie și entuziasm, la Nomad Skybar, în cadrul primei etape a competiției Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartending-ului, aflată la cea de-a șaptea ediție.

juriubarmaniada2016barista

Etapa de Barista a adus în fața publicului experți în domeniul cafelei, provocându-i să-și demonstreze talentul, cunoștințele, dar și spiritul creativ în alegerea și prepararea celor mai deosebite cafele.

Competiția a pus la încercare atât cunoștințele avansate ale culturii cafelei și acuratețea tehnicilor, cât și spiritul creativ al fiecărui concurent, în cadrul a două probe ce s-au desfășurat pe parcursul întregii zile. Concurenții au avut ocazia de a dezvălui tainele celor mai bune cafele, în funcție de caracteristicile specifice ale acestora, precum originea, modul de prăjire și râșnire, tehnica de preparare și complexitatea profilului de arome.

Aceștia au pus în valoare calitățile cafelelor alese, pregătind, în fața juriului de specialitate, 2 cafele la filtru (prin metodele de brew V60 și Aeropress) într-un interval de 8 minute și a 4 espresso, urmate de alte 4 preparate cu lapte, în 10 minute. 

Câștigătorii Etapei de Barista

Primul loc al podiumului a fost ocupat de Andrei Szabo, care a impresionat membrii juriului prin calitatea tehnicilor folosite, fiind recompensat cu 400 Euro și cu o excursie la fabrica Nuova Simonelli. în prezent, Andrei este barista profesionist și lucrează la Bloom Coffee Shop în București. Andrei a dat dovadă de creativitate, alegând ingrediente inedite, pentru a completa gustul cafelei folosite în băuturi.

andreiszabobarista

Al doilea premiu, în valoare de 200 Euro și o excursie la fabrica Nuova Simonelli, a fost acordat Lilianei Romenciu, barista profesionist la Origo Coffee Shop în București. în plus, Liliana a primit un premiu special pentru cea mai bună cafea pregătită la filtru, constând într-un training de brew oferit de Jeremy Challender, de la Prufrock Coffee.

romenciulilianabarista

Cel de-al treilea câștigător, recompensat prin excursia la fabrica Nuova Simonelli și premiul în valoare de 100 Euro, este Adrian Avasîlcăi, barista la Origo Coffee Shop, în București. Adrian s-a făcut remarcat prin calitățile speciale ale cafelei alese, juriul apreciind atenția acordată tuturor detaliilor.

AdrianAvasilcai

Invitați

Continuând tradiția de a reuni profesioniști din plan național și internațional, și anul acesta evenimentul s-a bucurat de prezența a doi invitați speciali de peste hotare. Jeremy Challender este co-fondator Prufrock, unul dintre cele mai prestigioase coffee shop-uri și școli de cafea din lume la ora actuală. Jeremy este campion la UK Brewer’s Cup 2016 și juriu senzorial acreditat World Coffee Events.

Michalis Dimitrakopoulos, campion la World Coffee in Good Spirits în 2016. în prezent, este barista la unul dintre cele mai apreciate coffee shop-uri din Grecia – The Underdog, unde face parte dintr-o echipă puternică de profesioniști în domeniul cafelei de specialitate.

Juriu

Juriul competiției a fost alcătuit din profesioniști renumiți, care au evaluat din punct de vedere senzorial și tehnic preparatele concurenților. Juriul a reunit următorii membri:
•    Jeremy Challander – campion la UK Brewer’s Cup 2016, co-fondator Prufrock;
•    Michalis Dimitrakopoulos – campion la World Coffee in Good Spirits 2016;
•    Vlad Buda – barista profesionist, cu o experiență de peste 5 ani în domeniul cafelei de specialitate, partener Steam Coffee Shop;
•    Dan Ursan – barista profesionist și partener Steam Coffee Shop;
•    Alexandru Niculae – campion la World Coffee Roasting 2016;
•    Lavinia Toma – campioană la Brewer’s Cup România 2015, head barista Origo Coffee Shop;
•    Răzvan Ioan – barista profesionist, cu expertiză în prăjirea cafelei de specialitate, owner Pressco;
•    Vlad Udrea – barista profesionist, cu experiență în domeniul cafelei de specialitate, partener Victor Fresh To Go.
•    Marius Nica – desemnat în 2016 printre primii 10 cei mai buni degustători la World Cup Tasters;

Coffee Talks by Barmaniada

Participanții la competiție vor avea șansa de a lua parte la o sesiune specială de discuții tematice, prezentate de către invitații din juriu, care va avea loc pe data de 1 iunie, la sediul Barmania.

Invitații speciali, Jeremy Challender și Michalis Dimitrakopoulos, vor povesti despre experiența într-o piață puternică în domeniul cafelei de specialitate și despre experiența competițiilor naționale și globale câștigate. De asemenea, invitaților li se vor alătura ca speakeri și ceilalți membri ai juriului care vor povesti despre experiența în industria cafelei de specialitate din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302