Athénée Palace Hilton București are un nou bucătar șef

person Horeca
access_time_filled

franzcondechefAthénée Palace Hilton București anunță numirea lui Franz Conde în funcția de Executive Chef pentru restaurantele și serviciile de catering ale hotelului. Numirea lui Franz Conde în funcția de Executive Chef al hotelului va da un nou impuls și o nouă direcție în bucătăria Athénée Palace Hilton, se precizează într-un comunicat de presă.

Franz Conde și-a început cariera în gastronomie în Venezuela, urmând cursurile celei mai prestigioase academii în domeniul culinar, CEGA – Centro de Estudios Gastronomicos. Imediat după terminarea școlii și-a urmat pasiunea pentru gătit în Italia, unde a făcut ucenicie în restaurante precum Nadia (2*Michelin), Antica Osteria del Ponte (3*Michelin), Enoteca Pinchiorri (2*Michelin) și San Domenico (2*Michelin). Ulterior a ajuns în sudul Angliei unde a condus și gătit la restaurantul Aragua, apoi s-a mutat la Londra unde a ocupat funcția de Group Executive Chef pentru Gaucho. în industria hotelieră a început să lucreze în 2005, când a debutat colaborarea sa cu hotelul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul.

Sunt absolut onorat să conduc bucătăria Athénée Palace Hilton, un hotel a cărui istorie se împletește cu istoria Bucureștiului. Dorința mea este să contribui la îmbogățirea gastronomiei acestui oraș minunat prin împărtășirea cunoștințelor mele culinare cu tinerii talentați pe care îi am în echipă”, declară Franz Conde.

Povestea lui Chef Conde cu Hilton Hotels & Resorts a început în 2007 când s-a alăturat echipei hotelului Hilton din Amsterdam, unde a petrecut nouă ani în calitate de bucătar șef al hotelului. în timpul acestei experiențe s-a ocupat de relansarea restaurantului Roberto’s, inclusiv realizarea unui nou concept, crearea standardelor de meniu și funcționare, a scris rețetele și a conceput design-ul pentru cartea de bucate a restaurantului – „Pura Cucina Italiana”.

Chef Conde deține numeroase premii care demonstrează talentul si pasiunea sa pentru gătit. în 2011 a câștigat concursul „Chef of Champions” și a primit titulatura de cel mai bun bucătar-șef din hotelurile Hilton din Europa, iar în 2012, sub conducerea sa, restaurantul Roberto’s a fost desemnat de revista Italie Magazine „Restaurantul Italian al Anului”. în 2015 a câștigat locul al treilea la Hilton F&B Master Competition dintr-un număr de 255 hoteluri Hilton participante din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Multiplele distincții sunt dovezi ale dedicării și măiestriei sale în arta culinară.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302