Rodrigo Sandor a câștigat finala locală S. Pellegrino Young Chef 2016

person Horeca
access_time_filled

După performanțele remarcabile ale celor mai talentați zece tineri bucătari din regiunea Europei de Est, Rodrigo Sandor a fost desemnat câștigătorul finalei locale a S. Pellegrino Young Chef și va merge în Marea Finală globală a competiției care va avea loc pe 13 octombrie 2016, în Milano, Italia.

Datorită preparatului său, Rodrigo Sandor a terminat pe primul loc în fața celorlalți nouă concurenți (dintre care 5 au fost români). Semifinaliștii – selectați de ALMA, cel mai important centru de pregătire și educare pentru bucătăria italiană – și-au dat concursul pentru șansa de a participa la finala globală și de a câștiga prestigiosul titlu S.Pellegrino Young Chef 2016.

rodrigosandor2

Finala locală a avut loc joi, 7 iulie, la Academia de Gastronomie METRO Militari, unde juriul compus din chefi renumiți – incluzându-i pe Adrian Hădean, Wojciech Korfel și Tomas Kavcic – a gustat fiecare dintre preparatele reprezentative pregătite de cei 10 semifinaliști.

S.Pellegrino Young Chef 2016 mi-a confirmat un lucru pe care-l știam deja: suntem trași iremediabil înapoi spre origini, spre mâncare așezată, delicioasă, care, dincolo de orice, arată a mâncare. Conceptul de inovație se rescrie, se redefinește și se învârte în jurul ideii de “originar”, mai degrabă decât a ideii de “original”. Mă bucur că e așa. Sunt convins că lucrurile nu vor rămâne în zona asta pentru vecie, dar nici nu vreau să-mi bat capul cu ziua de mâine, cu atât mai mult cu cât ziua de azi se dovedește a fi delicioasă”, a declarat chef Adrian Hădean.

în cele din urmă, câștigător a fost desemnat Rodrigo Sandor, pe baza celor cinci „Reguli de aur”: ingrediente, competențe, geniu, aspect și mesaj.

INGREDIENTE: Selectarea cu succes a celor mai bune ingrediente pe baza calității, prospețimii și unicității.
COMPETENÈšE: Manevrarea și transformarea cu succes a ingredientelor crude într-un preparat final de excepție, care respectă esența produselor.
GENIU: Explorarea cu succes a unor perspective inedite, inspiraționale, neașteptate, care corespund culturii de fine dining într-un stil contemporan și cu o amprentă personală, păstrând echilibrul gustului și al formelor.
ASPECT: Prezentarea preparatului face parte din farmecul său.
MESAJ: Comunicarea cu succes a unui mesaj clar prin munca și viziunea personală.

Farfuriecastigatoare

Sunt încântat să reprezint regiunea Europei de Est la Milano”, a spus chef Rodrigo Sandor. „Marea finală din octombrie va fi cea mai bună oportunitate de a îi întâlni și de a concura alături de alți tineri chefi din toată lumea. Sunt onorat să fiu marele câștigător al finalei regionale, mai ales într-o competitie atât de stânsă. Sper ca și în marea finală să am o prestanță la fel de bună și să reprezint cu succes țara mea și regiunea din care face parte”.

Pe 13 octombire 2016, la Milano, un juriu alcătuit din șapte bucătari internaționali celebri, cunoscuți ca cei Șapte înțelepți – compus din David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne și Roberta Sudbrack – va desemna câștigătorul S. Pellegrino Young Chef 2016.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302