ANSVSA continuă controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral

person Horeca
access_time_filled

controaleansvsalitoralAproape 200 de operatori din industria alimentară de pe litoral, printre care restaurante, pizzerii, unități fast-food și braserii, au fost verificați de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în perioada 4 – 10 iulie a.c., în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016. 

în perioada 4 – 10 iulie 2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 199 de operatori din industria alimentară”, se precizează într-un comunicat emis de ANSVSA.

Controalele au vizat: 93 restaurante, 4 pizzerii, 20 unități tip fast-food, 4 braserii, 16 unități tip bufet, 4 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 2 tonete înghețată, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.800 de lei și un număr de 2 avertismente.

Sursă foto: www.wsj.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302