S-a deschis cel mai mare aquapark realizat de o instituție publică din România

person Horeca
access_time_filled

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, cea mai mare investiție publică de acest gen din România, derulată de Primăria Oradea, și-a deschis porțile pe 10 septembrie a.c.

Proiectul a fost realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013, iar investiția a fost în valoare de 88.342.934 lei, aquaparkul fiind dat în administrare către S.C. Administrația Domeniului Public S.A Oradea.

Oradea are cel mai modern aquapark realizat de o instituție publică din România. Suprafața sa este una foarte mare, aquaparkul orădean întinzându-se pe 7 ha. Scopul acestei investiții este de a oferi orădenilor un prilej de a-și petrece timpul liber, dar totodată acest complex se vrea un important punct de atracție turistică. Sunt convins că dl. Andrica (Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public, n.r.) va face treabă bună și toate acestea vor fi în avantajul nostru, al tuturor„, a declarat viceprimarul Mircea Mălan, cu ocazia conferinței de inaugurare a aquapark-ului.

aquaparkoradeadeschidere

Aceasta este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general, și de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea și turiștilor, ridicarea standardului de ofertă turistică, exploatare durabilă și responsabilă a resursei minerale geotermale, subliniază reprezentanții Primăriei Oradea într-un comunicat.

Pe timpul verii, capacitatea aquaparkului este de 1800 de vizitatori. Când aquaparkul va fi plin la această capacitate, vom opri accesul, tocmai pentru a asigura confortul celor care deja au plătit biletul. Pe timpul iernii, capacitatea aquaparkului este de 600 de vizitatori. S-au luat toate măsurile pentru ca vizitatorii noștri să aibă asigurate toate condițiile de pază și siguranță. Astfel, a fost adus un instructor de la Constanța care să pregătească salvamarii care vor lucra aici. Complexul asigură și servicii de masă, prin urmare este interzisă intrarea cu mâncare și băutură. Este important de spus că, pe timpul verii, aquaparkul va asigura 100 de locuri de muncă, iar pe timpul iernii un număr de 150„, a spus directorul ADP, Liviu Andrica.

aquaparkoradea2

în ceea ce privește structura complexului, Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, cele 13 bazine acoperite, cele 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative; Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică; Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare de 18 metri înălțime, cu platformă de lansare și bazin de aterizare; Corpurile 5 și 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare și vestiare.

în cadrul aquaparkului există o zonă spa cu baie romană și turcească, saună finlandeză și rusească, masaj, precum și o zonă welness, care pune la dispoziția celor intresați un cabinet de estetică dentară, un salon de înfrumusețare (cu coafură, cosmetică, manichiură și pedichiură), un cabinet cu tratament naturist; 4 cabinete pentru tratament acvatic, 7 cabinete pentru masaj și 2 saloane Jacuzzi VIP.  Zona de alimentație publică pune la dispoziția clientelei un restaurant cu 120 de locuri și un bar cu variate sortimente de băuturi.

aquaparkoradea3

La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), 1 teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, 2 terenuri de volei de plajă, 4 terenuri de tenis cu piciorul și 2 mese pentru tenis de masă.

Sursă foto: pagina de Facebook a aquapark-ului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302