Prima Săptămână a bucătăriei italiene în lume, sărbătorită și la București

person Horeca
access_time_filled

italiancuisinePrima Săptămână a bucătăriei italiene în lume va avea loc în perioada 2l – 27 noiembrie 2016 și își propune să promoveze și să valorifice din plin în străinătate tradiția culinară italiană de înalt nivel și folosirea produselor gastronomice de calitate, drept unul din semnele distinctive ale mărcii italiene. 

Inițiativa, fructul colaborării dintre Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale și Ministerul politicilor agricole și pădurilor, în sinergie cu Ministerul Dezvoltării economice și Ministerul Educației, vizează în special prezentarea producțiilor agroalimentare și vitivinicole italiene, valorificarea experienței italiene în sectorul gastronomic și valorile unice ale tradiției culinare în țara noastră, promovând “Sistemul instituțional italian” prin alimente.

Și la București, cu prilejul Primei săptămâni a bucătăriei italiene în lume, vor fi organizate o serie de evenimente concentrate pe excelențele italiene și pe calitatea mărcii produselor agroalimentare fabricate în Italia (Made in Italy). în organizarea manifestării în România s-au implicat, alături de Ambasada Italiei, principalii actori ai Sistemului instituțional italian prezenți în această țară, cum ar fi Institutul Italian de Cultură, Camera de Comerț Italiană pentru România, Academia Bucătăriei Italiene și Școala italiană “Aldo Moro”.

Printre inițiativele programate vă semnalăm îndeosebi:

  • în ziua de 22 noiembrie: este prevăzută proiecția filmului “La cena per farli conoscere” de Pupi Avati la Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” la orele 19.30 cu degustare surpriză;
  • în ziua de 23 noiembrie: Academia Italiană a Bucătăriei din București organizează la Palazzo Italia o seară despre Gastronomia regională italiană. Evenimentul va fi deschis cu o prezentare a bucătăriei regionale italiene, după care va urma o demonstrație despre cum se pregătesc pâinea și pastele. în cursul serii vor fi prezentate unele feluri de mâncare regionale pregătite de restaurante recunoscute de Academia Italiană a Bucătăriei din București printre care: Da Giulio, Il Mulino, la Terrazza, la Zucca, Modigliani, Origini lucane Isoletta și Dakota. Evenimentul va fi  sponsorizat de: Palazzo Italia, Antica Gelateria del Corso, Miscela D’oro, Casa della Mozzarella, Sorrentino, Angelucci, ADV Communication, Gold Plast, Cantina S.Osvaldo și Albermatis Invest.
  • în ziua de 24 noiembrie: Camera de Comerț Italiană pentru România organizează la Restaurantul “Terra e Fuoco” o cină de networking deschisă publicului cu un meniu special la preț redus.
  • în ziua de 25 noiembrie: Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” organizează o Cină literară (cu taxă de intrare) având drept obiect tradiția culinară veroneză în cursul căreia va fi valorificată printr-o îmbinare cu bucătăria regiunii de origine, producția literară a scriitorilor veronezi.

în paralel, în cursul săptămânii, numeroși patroni de restaurante locale din rețeaua ospitalității italiene (Osteria Gioia, Da Giulio, Modigliani, Nonna Mia, Terra e Fuoco, La Terrazza, Belli Siciliani, Unico Vero) din București, Timișoara și Arad, vor oferi în restaurantele lor un meniu  special la preț redus.

Și Școala italiană “Aldo Moro” va organiza o săptămână de laboratoare despre tradițiile culinare ale regiunilor italiene, cu aprofundarea diferitelor rețete și premierea celui mai bun fel de mâncare preparat de un elev din clasele 5-8 inspirat din preparatele citate în textele literare italiene.

Sursă foto: www.danielfooddiary.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302