Peste 7000 de turiști vor petrece sărbătorile pe rit vechi pe Valea Prahovei

person Horeca
access_time_filled

craciunritvechiPe Valea Prahovei, care a fost destinația de top a turiștilor pentru perioada sărbătorilor, petrecerea rămâne în toi. Cei peste 10.000 de turiști care au ales să își petreacă sărbătorile în această zonă au fost înlocuiți de turiștii care serbează Crăciunul pe stil vechi, care se serbează pe 7 ianuarie, veniți de sărbători pe Valea Prahovei.

De Revelion stațiunile din județ au fost ocupate în proporții foarte mari: 100% Sinaia, Azuga și Bușteni, Breaza 90%, iar Campina și Poiana Campina peste 80%. Pârtiile de schi au fost deschise pe toată perioada, iar instalațiile de iluminat nocturn au prelungit ziua de schi până după ora 18.

Turiștii din Republica Moldova, Ucraina și Rusia care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi au început să își facă prezența simțită în stațiunile de pe Valea Prahovei, atrași de pârtiile de schi și zăpada în abundență, majoritatea alegând să vină în România din acest motiv. Se estimează că peste 7000 de turiști vor petrece sărbătorile pe rit vechi pe Valea Prahovei.

Crăciunul pe rit vechi, conform calendarului Iulian, va avea loc pe 7 ianuarie, iar Revelionul, conform aceluiași calendar, este sărbătorit anul acesta în noaptea dintre 13 și 14 ianuarie, cu o întârziere de 13 zile față de calendarul Gregorian.

A devenit deja o tradiție sărbătorirea Crăciunului și Revelionului pe rit vechi pe Valea Prahovei, datorită serviciilor de înaltă calitate și atmosferei de sărbătoare pe care hotelierii o creează pentru turiști de câțiva ani încoace. Ne așteptăm ca acest trend ascendent să se păstreze și în anii următori” a precizat președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova este un parteneriat public-privat, înființat în urmă cu 8 ani, la inițiativa ANAT, având ca membri, agenții de turism, hoteluri, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea de Petrol și Gaze, Consiliul județean Prahova, Primăria Campina, Primăria Breaza, Hotel Internațional, Vigo Hotel, Hotel Cumpătu, Hotel Mara și Vila Camelia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302