Cinci restaurante din România participă la „Goût de France/Good France 2017”

person Horeca
access_time_filled
  • Peste 2.000 de restaurante din 150 de țări de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale, printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez, informează, într-un comunicat, Ambasada Franței în România.

A treia ediție a operațiunii Gout de France/Good France, devenită o tradiție în fiecare primăvară, și organizată la inițiativa celebrului chef Alain Ducasse și a Ministerului francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, va reuni peste 2.000 de restaurante din 150 de țări, pentru a celebra toate acele calități care fac gastronomia franceză să fie unică: excelență, atenție deosebită pentru calitatea produselor și pentru detalii, plăcerea de împărți și de a împărtăși.

goutdefrance2017

Celebrarea unui patrimoniu mondial

Inspirându-se de la Auguste Escoffier, care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „Goût de France/Good France” reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.

Gout de France/Good France își dorește să pună în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și să valorifice Franța ca destinație turistică. Fiecare rețetă va fi dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.

Formarea profesională pusă în valoare

Operațiunea Goût de France/Good France va fi pusă sub semnul formării profesionale în domeniul restaurantelor, al hotelurilor și al turismului, asociind școli și elevi din toată lumea în procesul de pregătire al dineurilor organizate pe cele cinci continente.

goutdefrance3

Goût de France / Good France în România

Cinci restaurante din România: Barbizon Steak House din București (chef Ștefan Popescu), Gargantua d’Oro din București (chef Cesar Alonso Velasquez Baez), Le Bistrot Français din București (chef Sorin Miftode), Naan Food & Drink Studio din București (chef Marian Piersinaru și chef Gabriel Ilie), și Sabres din Timișoara (chef Daian Popescu și chef Iuliu Ciornei) participă în acest an la operațiunea „Goût de France/Good France”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302