Street Food-ul pune stăpânire pe Alba Iulia

person Horeca
access_time_filled

în perioada 11-14 mai 2017, street food-ul pune stăpânire pe Cetatea din Alba Iulia. Cel mai delicios eveniment al anului, Alba Carolina Food Fest, își va desfășura cea de-a doua ediție, iar timp de patru zile, Latura de Vest a Cetății va fi invadată de o sumedenie de miresme și gusturi inedite.

Peste 25 de vânzători stradali din toată țara, cu autobuze, rulote, căruțe, standuri și truck-uri îi vor îmbia pe albaiulieni și turiști cu o varietate de preparate de tip fast food, absolut irezistibile. Show-uri culinare marca Selgros, cooking show cu Garda Apulum, parc de distracții, lansarea unui parfum comestibil și realizarea celui mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri, sunt ingredientele principale ale festivalului de anul acesta. Atmosfera culinară va fi animată de cântăreți stradali, cu tobe, vioară, chitară și acordeon, DJ și spații de joacă pentru copii.

albacarolinafoodfest1

Joi, în prima zi a festivalului, iubitorii de experiențe culinare care vor alege să ia parte la Alba Carolina Food Fest Ediția a II-a vor putea testa un parfum comestibil, cu miros de lavandă și mentă sălbatică, ce va fi lansat de albaiulianul chef Cosmin Toma, sau vor putea participa la workshop-uri culinare susținute de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop  Marțian” Alba Iulia, mulțumită Domnului Director Prof. Dincă Florin Cristian, Director Adjunct Prof. Basarabă Mihaela, alături de profesorii coordonatori implicați și în organizarea evenimentului: Dl. Nicolae Iacșa, Dna Onea Elena, Dna Savu Maria.

Vineri si sâmbătă, în cea de-a doua si cea de-a treia zi, vor avea ocazia să guste din preparate de pe vremea strămoșilor noștri, în cadrul unui show culinar în stil antic, pregătit de soldați din Garda Apulum. Meniul Alba Carolina Food Fest va include, de asemenea, cooking show-uri marca Selgros în fiecare zi de festival, sâmbătă un show cu chef Cezar Muntean, deținător al mai multor premii în domeniul gastronomic, duminică un spectacol culinar cu maestrul bucătar Jakob Hausmann, dar și un „market” ce va fi amenajat în șanțurile cetății, de unde vizitatorii își vor putea cumpăra fresh-uri, fructe, dulciuri, legume sau “ronțăieli”.

Duminică, 14 mai, se pregătește un nou record în cadrul festivalului. După ce anul trecut a lansat cea mai mare carte de bucate din România, chef Cosmin Toma, alături de 10 voluntari, elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Martian” Alba Iulia, și-au propus să realizeze cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri. Evenimentul de la Alba Iulia, cu intrare liberă, este destinat tuturor celor care vor să experimenteze un nou concept de eveniment, care va aduce împreună gusturi în materie culinară, dar și culturală.

Programul evenimentului:
Joi:
Lansare parfum comestibil Vert by Chef Toma Cosmin 16:00-17:00
Show culinar Selgros 17:00-18:30
Show culinar Selgros 18:30-20:00

Vineri:
Show culinar Selgros 17:00-18:30
Show culinar Selgros 18:30-20:00
Schimbul de gardă Apulum -19:00-19:30

Sâmbată:
12:00-16:00 Show Culinar susținut de garda Apulum
16:00 – 18:00 Show Culinar Selgros
18:00 – 20:00 Show Culinar Chef Cezar Muntean
20:00-22:00 – program Dj

Duminică:

12:00-16:00 Show Culinar garda Apulum
12:30-16:30 Cel mai mare salam de biscuiți
16:00-18:00 Show Culinar Selgros
18:00-20:00 Show Culinar Jakob Hausmann
20:00-22:00 program Dj.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302