ANAT, OPTBR, ANTREC şi FIHR: Vrem specialişti la conducerea Ministerului Turismului

person Horeca
access_time_filled

conducereministerturismAsociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) și Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), organizații reprezentative pentru industria turismului, solicită partidelor politice, Parlamentului României și Președinției, numirea unor specialiști din turism la conducerea Ministerului Turismului.

Susținem cu tărie ca funcțiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru și secretar de stat, să fie deținute de specialiști din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituției care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul”, se arată într-un comunicat comun al celor patru organizații.

Potrivit acestora, turismul traversează un moment critic, cu impact negativ asupra evoluției întregii industrii.

Suntem într-un moment critic în turism, cu impact negativ asupra evoluției acestuia. Niciun act normativ nu a fost aprobat în ultimele șase luni. Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanță și angajaților din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intrat în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ”, se arată în comunicat.

Promovarea turistică a României în străinătate este palidă, lucru vizibil și în statistici, subliniază reprezentanții celor patru organizații. Potrivit Institutului Național de Statistică, România a fost vizitată în 2016 de numai 2,5 milioane de turiști străini. Creșterea anuală, de 10% este nesemnificativă comparativ cu cea înregistrată de Bulgaria, vizitată anul trecut de peste 8 milioane de turiști străini, sau cu rezultatele Ungariei, vizitată anul trecut de mai mult de 16 milioane de turiști străini, subliniază reprezentații ANAT, OPTBR, ANTREC și FIHR.

Birourile de turism din străinătate au fost desființate cu motivații de natură personală și fără a fi pus imediat ceva în loc. Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate se vor risipi, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar așa puține, vor fi fost cheltuite în zadar”, se mai arată în comunicat.

Patronatele din turism cer totodată să fie consultate în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului.

Turismul are potential să contribuie cu mai mult de 2% la PIB-ul României, trebuie doar să fie considerat o prioritate a economiei naționale și tratat ca atare, cu maximă responsabilitate. în final, solicităm să fim consultați în cazul nominalizărilor pentru posturile de conducere din Ministerul Turismului, dacă se dorește cu adevărat turism în România”, se arată în comunicatul semnat de Alin Burcea, președinte ANAT, Nicu Rădulescu, președinte OPTBR, Gabriel Zamfir, președinte executiv ANTREC și Călin Ile, președinte FIHR.

Sursă foto: www.hotnews.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302