Care au fost cele mai solicitate dotări HoReCa din 2017?

person Horeca
access_time_filled

cereredotarihorecaPentru a înțelege pe deplin tendințele din piața hotelieră din România și potențialul pe care îl are acest sector, este esențial să avem informații relevante despre toate investițiile din acest domeniu, pornind de la numărul de proiecte noi anunțate și până la dotările specificate pentru acest tip de investiții.

Cifrele sunt cele care confirmă dacă o anumită zonă este un pariu câștigător pentru investiții în spații de agrement, deschiderea unei pensiuni, amenajarea unui teren sportiv sau construcția unui hotel, dar și unde este cel mai mare potențial de ofertare cu dotări HoReCa.

10% din proiectele la nivel național sunt din domeniul Hotel & Relaxare

Conform datelor monitorizate de IBC Focus, bilanțul pentru primele 6 luni din 2017 indică un număr record de 15.524 de proiecte monitorizate. Din acest total impresionant, 1714 sunt investiții în domeniul Hotel & Relaxare aflate în diferite stadii de execuție (majoritatea în stadii incipiente). Așadar, 1 din 10 proiecte monitorizate la nivel național este un proiect HoReCa.

Știm sigur că standardele pe care cetățenii români, dar și străini, care trec pragul țării noastre sunt într-o continuă creștere, preferința pentru unități de cazare de la 3 stele în sus fiind confirmată și în acest an. De asemenea, turismul este încurajat și de sentimentul de siguranță pe care îl oferă țara noastră în contextul actual mondial. Ferită de atentate teroriste și de valuri de imigranți, România se prezintă drept o destinație care nu le dă emoții persoanelor care vin aici în scopuri turistice sau interes de afaceri.

Cum se prezintă piața dotărilor HoReCa din România?

Valul de lucrări de renovare și modernizare la unitățile de cazare și bazele de agrement de la nivel național este reflectat în cantitățile de saltele, scaune horeca, garnituri de pat, perdele, echipamente pentru spații de joacă sau chiar piscine specificate în caietele de sarcini ale proiectelor. Beneficiarii și investitorii din domeniu au înțeles cât de important este să ofere cele mai înalte standarde, iar atenția la detalii este cea mai eficientă metodă de fidelizare a clienților.

Hotelierii sunt în top 3 investitori în realizarea de noi locuri de joacă pentru copii

869 din proiectele monitorizate în ultimile 6 luni au presupus investiții în construirea de noi locuri de joacă sau modernizarea celor existente. Majoritatea investițiilor presupun realizarea de noi locuri de joacă, iar aproximativ 8 din 10 lucrări se realizează de la zero.

Peste 55% din investitorii în realizarea de noi locuri de joacă vin din zona privată. Cei mai frecvenți clienți care investesc în realizarea de locuri de joacă sunt complexurile rezidențiale urmate de grădinițe și școli, iar pe locul 3 sunt pensiunile și hotelurile care doresc să răspundă cerințelor familiilor care le trec pragul.

Piața piscinelor va atinge pragul de 5 milioane de euro în 2017

în anul 2016, românii au investit aproximativ 4 milioane de euro în construcția de piscine, iar specialiștii din domeniu estimează că în 2017 această cifră va înregistra o creștere de 20%.

Construcția de piscine pe piața din România a început în jurul anului 1998, iar în 2016 numărul total al proprietarilor de piscine s-a ridicat la aproximativ 4.500. Anual se construiesc, în medie, circa 300 de piscine în toată țara.

cererepiscine

Conform datelor de pe Raportul de investiții, cea mai mare bază de date cu șantiere din România, de la începutul anului și până în prezent au fost identificate 187 de investiții din domeniul Hotel & Relaxare care presupun construcția de ștranduri sau piscine. Majoritatea acestor proiecte sunt realizate în cadrul hotelurilor, pensiunilor, complexurilor turistice, însă o parte dintre ele sunt reprezentate de proiecte publice – amenajarea de bazine olimpice sau dotarea sălilor de sport municipale cu bazine de înot.

Cerere mare de accesorii pentru paturi în sectorul HoReCa

37.295 de saltele au fost specificate în caietele de sarcini ale peste 350 de proiecte identificate la nivel național. Dintre acestea, 79% sunt proiecte din domeniul Hotel & Relaxare, iar 77% dintre acestea se află în stadiu de proiectare.

în materie de garnituri de pat, cifrele specificate depășesc 110.000 de bucăți, iar în ceea ce privește pernele, în ultimele 6 luni,  327 de proiecte au avut nevoie de 11.116 bucăți. Majoritatea proiectelor care au specificat astfel de dotări sunt localizate în județele Bihor (8%), Constanța (7%) și Alba (7%).

dotarihoteluri

Ce mari investiții hoteliere a bifat România în prima jumătate a anului 2017?

Printre cele mai mari investiții HoReCa finalizate în acest an în România se numără amenajarea pârtiei de schi în cadrul complexului sportiv Wonderland din Bistrița Năsăud, construcția complexului turistic și de agrement Aqua Park Blue Eden din județul Neamț, precum și renovarea hotelului Bradul din Brașov. Aflate încă în derulare am identificat următoarele proiecte reprezentative:
•    Hotel Ibis Styles D+P+Mezanin Parțial+8E, Arad – stadiu: construcție.
•    Imobil cu apartamente în regim hotelier 2S+P+10E, București – Neofort 73 – stadiu: construcție.
•    Craiova Water Park, jud. Dolj – stadiu: amenajare.
•    Hotel cu restaurant P+2E, Zalău – stadiu: amenajare.

Pentru o analiză a situației investițiilor HoReCa din România, puteți accesa Raportul de investiții, cea mai mare bază de date cu șantiere din România. Fiți primii care află date despre cele mai importante investiții din domeniu!

Articol scris de Andreea Tărău, Content Marketing Specialist IBC Focus, în ediția 83 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302