CrameRomania.ro lansează harta viticolă a României
CrameRomania.ro, singura bază de date bilingvă online a cramelor de la noi, lansează Harta viticolă a României, un instrument la îndemână și util pentru toți cei care doresc să descopere România ca destinație viticolă.
“Lansăm o nouă hartă viticolă din dorința de a promova România ca destinație viticolă și de a susține cramele locale. Avem un potențial uriaș care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro și ReVino.ro, prin tururile la crame și evenimentele pe care le organizăm contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.
Chiar dacă România este de multă vreme pe harta viticolă mondială, nu multă lume a auzit de această destinație. “România este de multă vreme pe harta viticolă a lumii, dar, cu toate acestea, este prea puțin cunoscută. Deși apărem pe locuri fruntașe în statisticile lumii și ale Europei la cultura viței de vie și la producerea vinurilor, sunt încă destui consumatori care nu au auzit măcar de România viticolă și de regiunile sale. Èšinând cont de lacunele în promovarea turismului românesc, un material de promovare a turismului viti-vinicol este de natură să stimuleze interesul pentru România și regiunile sale, fiind poate un port-drapel al turismului nostru în general”, spune Arina Antoce Prof. Dr. Facultatea de Horticultură, Departamentul de Bioingineria Sistemelor Horti-viticole USAMVB.
Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, dar și de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu funcționează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.
ACCENTUL ESTE PUS PE CRAMELE CARE FAC TURISM VITICOL
Accentul este pus pe cramele care fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant. “Turismul viticol este mai degrabă la început (încep să apară mai multe companii de turism care includ în oferta lor și pachete de degustare – implicit vizite la crame). Din nefericire, în zona noastră nu sunt foarte multe crame. Cred că dezvoltarea este mult mai lentă în zona noastră, având în vedere distanțele mari între crame”, spune Cristian Podar, general manager Villa Vinea.
EXPERIENÈšE AUTENTICE CU SOIURI LOCALE
Harta conține și un mic ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiștii vor avea ocazia să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.
“Harta propusă de CrameRomania.ro aduce în atenția consumatorilor de vin atât cramele vechi, clasice cât și pe cele nou apărute constituind o sursă de informare rapidă, eficientă și completă. Aș putea compara această hartă viticolă cu un meniu à la carte din care, dintr-o singură privire, iubitorii de vin, dar și cei interesați de oenoturism pot selecta următoarea destinație pentru o degustare de vin sau următoarea destinație de vacanță”, spune Andreea Mincu, proprietar Crama AVINCIS.
Harta viticolă a Româniai are un tiraj inițial de 1500 de exemplare și este disponibilă în română și engleză. Aceasta va putea fi achiziționată online sau de la crame, dar și din wine baruri sau magazinele specializate. Preț recomandat: 14 lei. Mai multe detalii despre hartă puteți solicita la salut@revino.ro
Sursa: www.crameromania.ro