Le Bistrot Français, primul restaurant din România acceptat în asociația Relais & Châteaux

person Horeca
access_time_filled

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français anunță aderarea la Relais & Châteaux, asociația internațională dedicată excelenței în industria ospitalității.

Localizat într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului, construită în secolul al XIX-lea, fostă reședință a arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Français este prima proprietate din România acceptată în exclusivistul grup ce aduce împreună cele mai rafinate hoteluri și restaurante deținute și operate individual din lume.

lebistrotfrancais1

Restaurantul a cărui amenajare elegantă este pusă în valoare de către colecția impresionantă de tablouri ale clasicilor români – Nicolae Tonitza, Rudolph Schweitzer-Cumpăna, Eustațiu Stoenescu și mulți alții -, evaluată la peste 150.000 de Euro, și-a depus candidatura la începutul acestui an și a primit statutul de membru după câteva luni de evaluări incognito.

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizația beneficiază de 10 inspectori foarte exigenți și bine pregătiți, care călătoresc în întreaga lume și verifică aplicanții, filtrându-și experiențele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport ce depășește 10 pagini, a cărui acuratețe este confirmată atât de către oaspeții clubului, cât și de către departamentul de control al calității, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare își primește verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizație este supusă la vot.

Odată trecută această procedură, proprietatea trebuie să demonstreze consecvență în oferirea unei experiențe complexe, definite prin cinci criterii: gustul local pregnant, reprezentativ pentru cultura zonei, sufletul proprietarului – al omului dedicat, cunoscător, implicat în toate aspectele businessului -, spiritul familiei – al apropierii de oaspeți și al colaborării cu celelalte stabilimente din grup -, celebrarea simțurilor – ilustrată prin atenția la detalii, o coreografie studiată și un simț dezvoltat al perfecțiunii – și, nu în ultimul rând, trezirea artistului interior – a eului care conduce oaspeții printr-o călătorie a emoțiilor și a plăcerilor -. Acest ADN al rafinamentului este extrem de important pentru procesul de recrutare. Poți fi foarte bun în ceea ce privește calitatea, dar, dacă nu îndeplinești aceste criterii ale experienței Relais & Châteaux, nu poți face parte din familia noastră”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Châteaux, pentru site-ul Skift.

lebistrotfrancais2

Recunoscută la nivel mondial pentru standardele sale ferme și, mai ales, pentru respectul arătat artei gastronomice, asociația include o colecție impresionantă de chefi admirați la nivel mondial.

Odată cu intrarea în club, Le Bistrot Francais primește acces și la Academia Relais & Châteaux, un centru de training și formare profesională, care urmărește dezvoltarea abilităților personalului restaurantelor incluse în organizație, crescând gradul de retenție și stimulând mobilitatea angajaților, care au acum ocazia să facă stagii de practică și perfecționare în bucătării premiate, din întreaga lume.

Aderarea la Relais & Châteaux este, în primul rând, o validare a spiritului Le Bistrot Français, a lipsei de compromis pe care o insuflăm echipei și partenerilor noștri și a preocupării constante pentru calitate, excelență și bun-gust. încă de la început, obiectivul nostru a fost să transformăm acest restaurant într-un ambasador cultural și gastronomic al României. Astăzi, la doar 4 ani de la deschiderea proprietății, reușim să aducem România în atenția celor mai exigenți oaspeți internaționali, pozitionând-o pe “Drumurile Fericirii”, în sugestiile de itinerariu ale celui mai exclusivist club de hoteluri și restaurante operate individual, din lume. Țara noastră are, astfel, acces la 2,000,000 de clienți Relais & Châteaux, dintre care 12,500 de membri activi ai grupului 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine) – poate cei mai fini cunoscători ai rafinamentului și luxului – , care au acum ocazia și motivația să descopere o nouă perla esteuropeană.”, declară Cristian Preotu, proprietar Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

Despre Relais & Châteaux

Fondată în 1954, Relais & Châteaux este asociația formată din 550 de hoteluri și restaurante operate independent de către gazde, chefi sau proprietari, care împart o pasiune pentru afacerea lor și o dorință de autenticitate în relația cu oaspeți. Cu rădăcini puternice în întreaga lume, grupul include proprietăți în cele mai apreciate locuri, de la Napa Valley, la zona Provence, din Franța, sau la plajele Oceanului Indian, oferind o introducere într-un stil de viață rafinat, inspirat de cultură locală și de imersiunea unică în istoria umanității. Membrii Relais & Châteaux au o dorința puternică de a proteja și de a promova bogăția și diversitatea gastronomiei mondiale și ale celor mai de succes tradiții ale ospitalității. Toți dau dovadă cu consecvență de un angajament integru pentru protejarea patrimoniului cultural și a mediului, după cum arată și documentul prezentat în fața UNESCO, în noiembrie 2014.

La nivel global, în 2016, organizația Relais & Châteaux a generat membrilor săi o cifra de afaceri de 2,200 milioane de Euro, din servicii de restaurant, cazare și alte tipuri de servicii.

Despre Le Bistrot Français

Parte a grupului de firme Le Manoir, restaurantul bucureștean Le Bistrot Français, deschis în 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, este deținătorul a numeroase distincții, menite să valideze calitatea experienței oferite. Figurat în 2015 de către ghidul Michelin, la secțiunea recomandări, bistroul se remarcă prin meniul gastronomic rafinat, creat de către cheful francez Sebastian Gravé, cu care proprietatea are un parteneriat de peste 3 ani, și cu un meniu de vinuri de peste 800 de etichete românești și internaționale, premiat, anul acesta, pentru a două oară, de către Wine Spectator cu distincția Wine Spectator Best Award of Excellence, acordată unui număr de 1.168 restaurante din întreagă lume.

în primul semestru al anului 2017, Le Bistrot Francais a înregistrat o cifră de afaceri de 450.000 Euro, cu 25% mai mare decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Sursă foto1: pagina de Facebook Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

Sursă foto2: www.lebistrotfrancais.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302