Iașiul găzduiește festivalul “Vin la Cultură”

person Horeca
access_time_filled

festivalviniasiOrganizația Somelierilor din România – OSR 2011 organizează în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Iași, festivalul “Vin la Cultură”. Festivalul adună, pentru prima oară în Iași, un număr impresionant de crame din toată țara, dar și din Italia și Republica Moldova. în total numărul expozanților este de 68.

Pentru a elimina modalitățile de impresionare non-vin, fiecare expozant va avea aceleași dotări care vor fi minimale: masă, 2 scaune, frapieră pentru 8 vinuri, deversor, suport de vinuri și un roll-up. Fiecare expozant va prezenta un număr maxim de 8 vinuri.

Vinurile expuse vor putea fi cumpărate numai de la partenerul evenimentului Petit Lobo, care va deschide un magazin temporar în cadrul Festivalului.

în cadrul evenimentului, pe lângă cele 500 de vinuri prezentate de producători la standurile lor, vor fi și prezentări restrânse denumite “Masterclass-uri”, unde se va putea detalia prezentarea vinurilor sau a gamelor sau a cramei.

Este o ocazie, prima de acest fel, pentru producătorii din întreaga țara să-și prezinte produsele pe o piață dominată de producătorii din Moldova (România),  dar și pentru aceștia din urmă de a-și arăta produsele de calitate si a-si confirma importanța în zonă. Este și o ocazie de a prezenta publicului ieșean și nu numai, drumul parcurs de vinificația românească, moldovenească și chiar și cea italiană”, spun organizatorii.

Festivalul Vin la Cultură din Iași este prima etapă dintr-o serie de manifestări expoziționale denumite “WINE CULTURE”, manifestări susținute sau realizate de OSR 2011. în câteva orașe mari din România, organizația va iniția sau prelua târguri și/sau festivaluri și le va integra în conceptul de “Cultură a vinului”.

Festivalul va începe la Palatul Culturii din Iași vineri 29 septembrie la ora 12:00, iar organizatorii estimează circa 2000 de vizitatori în cele 3 zile.

în cele 15 restaurante partenere vor avea loc degustări de vinuri ale producătorilor și, pe perioada festivalului, vizitatorii acestuia vor avea reducere la produsele culinare de 10%.

întregul efort a fost susținut de OSR 2011, cu ajutorul SELGROS, BILANCIA și ART GEORGIES și cu implicarea Primăriei Municipiului Iași.

Pentru fiecare cramă sau distribuitor care a spus “VIN la CULTURĂ”, pentru sponsorii și partenerii care au spus și ei că “VIN la CULTURĂ” și pentru efortul enorm de a realiza acest festival, publicul a răspuns și el la fel: „VIN la CULTURĂ!„, spun organizatorii.

Programul festivalului este: vineri 12:00-19:00, sâmbătă 10:00-19:00 și duminică 10:00-18:00.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302