Barmania va lansa o platformă online pentru a pune barmanii în contact cu angajatorii

person Horeca
access_time_filled

bogdannicolaeinterviuîn contextul în care tot mai mulți angajatori din domeniul HoReCa se plâng de lipsa forței de muncă calificate, Centrul de Formare Profesională Barmania lucrează la implementarea unei platforme online care va conține profilele tuturor absolvenților cursurilor Barmania aflați în căutarea unui loc de muncă. Scopul creării acestei platforme este oferirea unui avantaj celor care se specializează și investesc în cariera lor, prin crearea unei legături directe cu angajatori în căutare de oameni calificați, ne-a declarat Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania (foto dreapta). Pe scurt, platforma se dorește a fi un punct de legătură între cererea și oferta de pe piața muncii. 

Lucrăm la implementarea acestei platforme, pe care dorim să o lansăm în primăvara anului viitor. Informal facem deja ceea ce ne dorim de la această platformă, în sensul că, în proporție de 100%, absolvenții noștri își găsesc un job sau avansează către un job mai bun în primele 6 luni după absolvire. Peste 90% reușesc acest lucru în prima lună! Scopul creării acestei platforme este oferirea unui avantaj celor care se specializează și investesc în cariera lor, prin crearea unei legături directe cu angajatori în căutare de oameni calificați, profesioniști”, ne-a declarat Bogdan Nicolae în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi în următoarea ediție a revistei Horeca România.

Baza de date actuală a Barmania conține peste 1500 de absolvenți activi în domeniu.

Potrivit co-fondatorului Barmania, interesul tinerilor pentru meseria de barman este în creștere în ultima perioadă și, în plus, din ce în ce mai mulți manageri din Horeca conștientizează că modalitatea cea mai bună de a avea servicii de calitate și personal calificat pe o perioadă cât mai lungă este investiția în educația și motivarea personalului.

Co-fondatorul Barmania subliniază că în meseria de barman nu există niciun secret al succesului și că totul se reduce la seriozitate, concentrare și responsabilitate. în plus, spune Bogdan Nicolae, cei care reușesc să atingă excelența în domeniu au înțeles că ospitalitatea nu se referă la un produs în sine și la satisfacția oaspetelui.

Barmania derulează în formă continuă cursuri de barmani, somelieri și bar manager, autorizate de Autoritatea Naționala de Calificări (ANC), cursuri de Barista autorizate de Speciality Coffee Asocciation, cât și cursuri specializate autorizate de Wine and Spirits Educational Trust-UK, în colaborare cu Wine in Business. în luna septembrie 2017, Barmania a demarat WSET Award in Spirits Level 1, cursul fiind deja un succes, spune Bogdan Nicolae.

în toamna acestui an Barmania va organiza o nouă ediție a concursului Barmaniada, cea mai importantă competiție de bartending din România. Concursul va fi structurat în 3 etape, și anume: Etapa de Mixology, care va avea loc pe 7 noiembrie 2017 la Nomad Sky Bar din București, Etapa de Speed și etapa Best Bar Act, ale cărui date urmează să fie anunțate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302