Comunicat Asociația Națională a Maître d’Hotel din România (A.N.M.H.),

person Horeca
access_time_filled

24293875 133644063991304 7830137611975107409 nîn ziua de 2 decembrie, sediul Comitetului Olimpic Român din Complexul Izvorani – Snagov a găzduit cea de-a 15-a ediție a Concursului Național Maître d’Hotel. Evenimentul, organizat de către Asociația Națională a Maître d’Hotel – România (A.N.M.H.), condusă de Nicolae Pupăză, a demonstrat că un concurs național este cu totul altceva decât servitul într-un restaurant. El creează emoții, ambiții și poate marca clipe memorabile în cariera profesională a participanților.

Concurenții înscriși în această ediție, șefi de sală și chelneri care activează în domeniul HoReCa din toată țara, au avut posibilitatea să-și demonstreze abilitățile profesionale în fața unui juriu de specialitate, format din personalități consacrate din industria de profil. Juriul prezidat de Sergiu Nedelea, a fost alcătuit din Cornelia Toma, Virgil Mănescu, Florin Voica, Daniel Zottu, Cristian Grigore, Liliana Bucătaru, Bogdan Dumitrescu, Aurelian Luca, Adrian Jipa, Mihai Ciucur. Complexitatea meseriei de maître d’hotel s-a reflectat și în probele competiției. Concurenții nu au avut deloc o misiune ușoară, trebuind să treacă atât de o probă teoretică destul de complexă, care le-a pus la încercare cunoștințele, o probă de decantare și o probă de îndemânare în pregătirea la gheridon a unui preparat pe bază de fructe de mare și a unui desert. 

„Din punct de vedere profesional, maître d’hotel reprezintă cea mai complexă poziție într-un restaurant și el trebuie să fie omul cel mai bine pregătit profesional din restaurant. Somelierul face somelărie, chelnerul e chelner, dar șeful de sală e altceva. El este peste toți, organizează, coordonează, dirijează, este precum dirijorul unei orchestre”, a declarat Niculae Pupăză Președintele A.N.M.H.
Patru competitori au ajuns în Finală unde și-au disputat Marele Premiu – „Trofeul Marian Bugan 2017” și cele trei locuri de pe podium. Marele Premiu – Trofeul „Marian Bugan” poartă numele celui care, după 1990, a fost inițiator al noului curent din restaurația românească și fondator al primei școli superioare de învățământ turistic privat din România.

în urma probelor din Finală, premiile au fost adjudecate astfel: Marele Premiu – „Trofeul Marian Bugan 2017” – Severică Ionel Duru, de la Nor Sky Tower; locul I – Victor Dumitru, de la Trattoria Verdi; locul II – Cristian Szekely, de la Vino București; locul III – Cezar Georgian Nuțică, de la Andy’s Food. De asemeni, juriul a acordat și patru mențiuni speciale: Gabriel Hornet, de la Iaki Mamaia; Ovidiu Gagenel, de la Trattoria Buongiorno; Nicolae Neacșu, de la Restaurant C.C.A.; Robert Dumitrescu, de la Wine Ambassador.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302