Angajații din București își doresc mai multe restaurante și cafenele în zonele de birouri

person Horeca
access_time_filled

Angajații din București își doresc mai multe restaurante, cafenele, centre de fitness și supermarket-uri în zonele în care muncesc, arată un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Potrivit studiului, angajații birourilor moderne din București fac, în medie, 46 de minute între casă și locul de muncă, 52% dintre aceștia considerând că timpul de deplasare până la serviciu este lung sau mult prea lung. Mai mult de jumătate (54%) dintre angajați folosesc metroul, 38% se deplasează cu mașina, și un număr semnificativ de respondenți au nevoie de mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la birou.

Ajunși la birou, 22% dintre respondenți se declară nemultumiți de facilitățile (servicii, restaurante, spații pentru petrecerea timpului liber) existente în zonă, în timp ce 47% consideră că oferta poate fi îmbunătățită, cele mai solicitate fiind cele din zona de restaurante și cafenele (37%), centre de fitness (26%) și supermarketuri (24%).

restauranteinzonedebirouri

Dacă ar putea alege sediul locului de muncă, jumătate dintre angajați ar prefera să lucreze în Centru, Tineretului – Unirii – Universitate (31%) și Piața Victoriei – Aviatorilor (19%), următoarele zone în topul preferințelor fiind Militari – Drumul Taberei (16%) și Piața Muncii – Pallady – Pantelimon (13%), cartiere cu un stoc mai redus de birouri, dar cu o densitate ridicată a populației.

Timpul petrecut în trafic se reflectă și în apetența angajaților de a lucra din birou, astfel că, dacă ar avea libertate totală în stabilirea locului de desfășurare a activității, doar 45% din timp l-ar petrece în birou, restul programului fiind alocat lucrului de acasă (35%), dintr-un spațiu de coworking (10%) sau dintr-un spațiu neconvențional, precum o cafenea sau food-court (10%).

Modul în care lucrează angajații din București este într-o continuă schimbare, fiind influențat de dinamica orașului, noile tehnologii și schimbarea stilului de viață. Angajații caută mai multă flexibilitate pentru a-și eficientiza timpul, au îmbrățișat rapid mijloacele alternative de transport, precum bicicletele și trotinetele, și au o preferință către proiectele mixte, cu o componentă de rezidențial și de retail, dar și către cele situate în zone centrale, mai bine conectate la rețeaua de transport public și la punctele majore de interes ale orașului.”, declară Mădălina Cojocaru, Partener, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox. 

Studiul Working Habits & Commuting Patterns a fost realizat de Cristi Moga, Head of Research și Vlad Săftoiu, Research Analyst Cushman & Wakefield Echinox în perioada aprilie – mai 2019, pe un eșantion de 500 de respondenți din București, datele fiind colectate online de agenția de cercetare de piață MKOR Consulting. Media de vârstă a respondenților este de 34 de ani, iar 92% dintre aceștia au studii superioare sau sunt studenți.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302