Festivalul Vinului Moldovei revine în luna septembrie la Snagov
A doua ediție a Festivalului Vinul Moldovei va avea loc la Snagov în perioada 14-15 septembrie. Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care reunește toate cramele din Republica Moldova sub brandul de țară Vinul Moldovei. O legendă vie, și aduce în fața consumatorilor din România vinuri de la cele mai apreciate crame din Republica Moldova.
“Pentru noi, piața românească este de maximă importanță din punct de vedere al exportului de vin. Credem că vinul este un bun ambasador al Republicii Moldova, iar prin asocierea cu muzica bună, cu trupe consacrate din cele două state, reușim să îl punem și mai bine în evidență. Dorim să le prezentăm consumatorilor din România produsele noastre de calitate, vinurile provenind din zonele IGP (Indicația Geografică Protejată), iar organizarea unor astfel de evenimente este un prilej bun pentru a face acest lucru. Sectorul vitivinicol din Republica Moldova se află, în 2019, pe un trend ascendent datorat creșterii recoltei de struguri, a suprafețelor de viță de vie pentru producerea vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și a exporturilor, tocmai de aceea ne bucurăm că începe să fie din ce în ce mai cunoscut și consumat în România”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.
La fel ca și anul trecut, și la această ediție, vizitatorii se vor bucura de peste 150 de sortimente de vinuri de la 25 crame de renume precum Cricova, Purcari, Fautor, Timbrus, Château Vartely, Maurt, Gitana Winery, Vinurile Ialoveni, Asconi, Vinăria din Vale, Alianța Vin, Suvorov & Kazayak Vin, Rădăcini Wines, Vinăria Hîncești, Carpe Diem, Barza Albă, Doina Vin, Vinăria Bostavan, Vinăria Bardar, Mileștii Mici, Est Euro Vitis, Carlevana Winery, Basavin Winery și Vinia Traian.
în cele două zile de festival, vizitatorii vor degusta vinurile de la cramele prezente și vor lua parte la concerte susținute de artiști și trupe din Republica Moldova și din România. De asemenea, participanții vor putea să se delecteze cu preparate culinare moldovenești, să participe la diferite lansări de carte și la activități special concepute pentru întreaga familie. Festivalul Vinului Moldovei este, de asemenea, și un eveniment educativ, evidențiind caracteristicile culturii și tradițiile țării vecine, care vor fi reliefate prin ateliere diverse pentru toate categoriile de vârstă.
Reprezentanții ONVV spun că acesta nu este un eveniment singular pe care îl vor organiza în acest an în România. Pe 21-22 septembrie va avea loc un festival asemănător la Iași, iar la Baia Mare, pe 28-29 septembrie, va fi organizată expoziția ,,Fabricat în Moldova”, aceste acțiuni reprezentând o oportunitate pentru publicul din România de a cunoaște și savura gustul unic al vinului din Republica Moldova.