Masterclass „Bella Italia”, degustare ulei de măsline extravirgin și cooking demo pe gustul profesioniștilor HoReCa
METRO Cash & Carry România, împreună cu ITA – Agenția Italiană de Comerț Exterior, a organizat în perioada 26-27 noiembrie, în cadrul Academiei de Gastronomie METRO, masterclass-ul „Bella Italia”, eveniment ce completează campania „The Extraordinary Taste of Italy” promovată de Agenția Italiană de Comerț Exterior în întreaga lume.
Invitații speciali Dr. Marina Solinas, câștigătoare a „Worldwide Olive Oil Taster Challenge 2015” și Chef Antonio Passarelli, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari italieni din România au marcat evenimentul prin experiența vastă și pasiunea pentru produsele autentic italiene.
Participanții la masterclass, clienți METRO, profesioniști din domeniul HoReCa, au avut posibilitatea de a accesa informații interesante care să îi ghideze în activitatea desfașurată în domeniul în care activează.
Dr. Marina Solinas a oferit participanților o experiență de testare a diferitelor tipuri de ulei de măsline extravirgin, cu detalii ale procesului de fabricație, specificitățile fiecărei regiuni producătoare, adresabilitatea tipurilor de ulei în armonie cu preparatul, dar mai ales cu accent pe beneficiile nutriționale ale uleiului extra virgin.
Dacă ziua a început cu aroma fructată și notele ușor picante ale uleiului de măsline, în a doua parte a zilei acesta s-a îmbinat cu parfumul regal al trufelor care au dat o notă exclusivă risotto-ului cremos preparat de Chef Passarelli cu orez carnaroli și brânza taleggio. Finețea și delicatețea ricottei au fost balansate de aroma intensă a speck-ului, ingrediente care se completează prin aromă și textură în rețeta specială „Tortino di ricotta e speck su crema di basilico e pomodorini confit”, iar „Calamari ripieni di mozzarella e scamorza affumicata con salsa leggera al pomodoro e prezzemolo” au făcut deliciul invitaților, care s-au arătat extrem de încântați de ingredientele folosite de Chef Passarelli.
Meniul semnat de Chef Antonio Passarelli, pregătit împreună cu reprezentanții Academiei de Gastronomie METRO, Chef Ailincai Silvia și Daniel Carst – sous chef, au pus în valoare calitatea și tipicitatea produselor de origine Italia, branduri cunoscute dar și brandul marca proprie METRO Chef disponibile în sortimentul METRO, produse dezvoltate și importate direct de la producători italieni.
Dr. Marina Solinas a oferit participanților o experiență de testare a diferitelor tipuri de ulei de măsline extravirgin, cu detalii ale procesului de fabricație, specificitățile fiecărei regiuni producătoare, adresabilitatea tipurilor de ulei în armonie cu preparatul, dar mai ales cu accent pe beneficiile nutriționale ale uleiului extra virgin.
Dacă ziua a început cu aroma fructată și notele ușor picante ale uleiului de măsline, în a doua parte a zilei acesta s-a îmbinat cu parfumul regal al trufelor care au dat o notă exclusivă risotto-ului cremos preparat de Chef Passarelli cu orez carnaroli și brânza taleggio. Finețea și delicatețea ricottei au fost balansate de aroma intensă a speck-ului, ingrediente care se completează prin aromă și textură în rețeta specială „Tortino di ricotta e speck su crema di basilico e pomodorini confit”, iar „Calamari ripieni di mozzarella e scamorza affumicata con salsa leggera al pomodoro e prezzemolo” au făcut deliciul invitaților, care s-au arătat extrem de încântați de ingredientele folosite de Chef Passarelli.
Meniul semnat de Chef Antonio Passarelli, pregătit împreună cu reprezentanții Academiei de Gastronomie METRO, Chef Ailincai Silvia și Daniel Carst – sous chef, au pus în valoare calitatea și tipicitatea produselor de origine Italia, branduri cunoscute dar și brandul marca proprie METRO Chef disponibile în sortimentul METRO, produse dezvoltate și importate direct de la producători italieni.
“Ne-am propus să oferim soluții convenience clienților noștri astfel inițiem frecvent cursuri și seminarii în Academia de Gastronomie, pentru a arăta specificitatea produselor și aplicabilitatea lor în bucătărie, bazându-ne pe tehnici de preparare diferite. Inițiativa acestui masterclass a venit din dorința de promova cultura gastronomiei italiene și autenticitatea produselor de origine.
La acest eveniment, realizat împreună cu partenerul nostru ITA – Agenția Italiană de Comerț Exterior, am invitat doi specialiști în domeniu pentru a evidenția calitatea produselor importate direct din Italia.
în cadrul panelului de degustare a uleiului de măsline E.V. , Dr. Marina Solinas, quality manager Pietro Coricelli & Cirio, implicată în tot procesul de producție, de la selectarea măslinelor pentru producerea uleiului, până la îmbuteliere, ne-a dezvăluit cum să degustăm și cum să apreciem uleiul de măsline în funcție de origine, aciditate și grad de fructuozitate, pentru a alege corect în diferite aplicabilități, pentru salate și preparate reci, pentru pește și fructe de mare, dar și pentru carne cu aromă puternică.
Prezența lui Chef Antonio Passarelli ne-a impresionat atât din punct de vedere gastronomic, prin preparatele delicioase pregătite, dar și prin argumentele și cunoștintele temeinice despre produs, modul de preparare și secretele pe care le-a descoperit de-a lungul experienței sale.
Ne-am bucurat alături de clienții noștri de două zile “Made in Italy” autentice”, a declarat Marian Iamandi, HoReCa Development & METRO Academy Manager.
Preparatele delicioase au fost completate de o selecție de vinuri albe și roze, de origine Italia, pe care Metro le pune la dispoziția clienților săi. Degustarea de vinuri a fost susținută de Romeo Dunăreanu, sommelier al Academiei de Gastronomie METRO.
Dacă sunteți interesați să participați la aceste cursuri, vă puteți înscrie la adresa academiadegastronomie@metro.ro sau aflați ce curs vi se potrivește.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu ITA – Agenția Italiană de Comerț Exterior din cadrul Ambasadei Italiene în România.