Activitatea “Comandamentulului Sezon Estival 2016” s-a încheiat

person Horeca
access_time_filled

bilantcomandamentestivalAproape 2000 de operatori din industria alimentară de pe litoral au fost verificați în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016, care s-a încheiat pe 21 august, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Controalele au vizat: 925 restaurante, 33 pizzerii, 202 unități tip fast-food, 64 braserii, 125 unități tip bufet, 49 baruri, 35 beach baruri, 26 cantine, 14 pensiuni, 337 magazine alimentare, 5 depozite alimentare, 41 cofetării/patiserii, 80 laboratoare cofetărie patiserie, 11 rulote, 2 tonete, 2 supermarketuri, 1 carmangerie, 1 autoutilitară, localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

în perioada 16 iunie – 21 august 2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu medicii veterinari oficiali delegați, au desfășurat activități de verificare și control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. în acest interval au fost verificați un număr de 1.959 de operatori din industria alimentară”, se arată în comunicatul ANSVSA.

în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea produselor alimentare fără respectarea legislației sanitare veterinare, comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare, condiții necorespunzătoare de igienă a utilajelor, ustensilelor și echipamentelor de lucru, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a peștelui, neanunțarea începerii activității supuse controlului sanitar veterinar, transportul produselor alimentare fără a deține autorizație sanitară veterinară de transport.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor constatate au fost aplicate un număr de 195 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 185.720 de lei.

De asemnea, au fost emise două Ordonanțe de Suspendare temporară a activității, pentru o unitate tip fast food și pentru un restaurant.

Au fost retrase de la vânzare și confiscate următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 194 kg, lapte și produse lactate – 12 kg, pește și produse din pescuit – 255 kg, semipreparate culinare – 21 kg, produse de patiserie și cofetărie – 5 kg. Valoarea produselor confiscate este de 5.308 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și distruse prin incinerare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302