“Belgian Week”, un eveniment dedicat business networking-ului și bucătăriei belgiene
Hotelul Crowne Plaza din București organizează în perioada 22 aprilie – 1 mai, alături de Ambasada Belgiei în România și de Asociația de Afaceri Belgia – România, „Belgian Week”, un eveniment dedicat business networking-ului și bucătariei belgiene, aflat anul acesta la a II-a ediție.
Evenimentul „Belgian Week” celebrează relațiile comerciale dintre România și Belgia. Astfel, în cadrul acestuia vor avea loc o serie de evenimente și acțiuni ce creează oportunități pentru promovarea produselor și serviciilor din ambele țări în vederea stabilirii unor noi parteneriate. Printre acestea se numără seminarii de business, acțiuni de networking și Gala Belgian Business Days.
„Parteneriatul economic dintre Belgia și România este unul cu tradiție, Belgia fiind un investitor important încă din 1920. Sunt foarte încântat de evoluția relațiilor economice între cele două țări din ultimii ani și cred că o săptămâna dedicată acestor relații va duce la crearea unor noi oprotunități de colaborare”, a declarat Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei în România.
Volumul schimburilor comerciale dintre Belgia și România în 2013 a crescut cu 13% față de anul trecut, valoarea acestora fiind de peste 2 miliarde de euro. Belgia a ajuns în doar 4 ani de la poziția 25 la poziția 12 în 2013 în topul investitorilor străini, conform FDI, creând peste 17.000 de locuri de muncă.
Evenimentul „Belgian Week” are și o puternică componentă culinară, fiind dedicat iubitorilor bucătăriei belgiene sau celor care își doresc să o descopere cu această ocazie. Belgia este cunoscută pentru bucătaria sa influențată atât de cultura germanică din partea nordică a Europei, cât și de cea latină din sud, fiind astăzi foarte apreciată pentru gustul său delicos și fin.
Iubitorii bucătăriei belgiene sau cei care își doresc să o descopere cu această ocazia vor putea alege dintr-un meniu bogat preparat de Ashlie Dias, bucătarul șef al Crowne Plaza București. Acesta va găti cu produse autentic belgiene precum crevetii gri, sunca de Ardennes, ciocolata și nelipsita bere, folosită în Belgia la prepararea celor mai apreciate feluri de mâncare la nivel național. Printre mâncărurile pe care le va găti Ashlie Dias se numără tradiționala la Carbonade Flamande, vită cu legume înăbușite în bere neagra, servită alături de cartofi prăjiți, Moules frites, midii marinate în vin alb sau Gentse Waterzooi, un pește proaspăt amestecat cu legume și smântână. O altă gustare populară care va fi de asemenea pregătită cu ingrediente specifice sunt vafele belgiene.
Cei ce vor lua parte la Belgian Week pot alege între mese cu meniuri à la carte, set meniuri sau un Sunday Brunch ce va avea loc duminică, pe 27 aprilie, de la 12:30 la ora 16:30.