Cel mai bun somelier din România, premiat la “Trofeul Someleriei 2012”
Cel mai bun somelier din România va fi desemnat sâmbătă, 25 februarie în cadrul Finalei Trofeului Someleriei 2012, care se va desfășura la hotelul Ramada Majestic din București. Competiția, la care participă 20 de somelieri din toată țara, este organizată de Asociația Somelierilor din România în parteneriat cu Cramele Halewood, iar ediția din acest an este organizată în memoria lui John Halewood, fondatorul cele mai mari case independente producătoare de vinuri și băuturi alcoolice din Marea Britanie – Halewood International. În cadrul concursului (care se desfășoară în perioada 19-25 februarie) se va acorda un trofeu special în memoria acestuia, John Halewood fiind prieten și susținător consecvent al someleriei din România.
Printre probele la care vor fi supuși cei 20 de somelieri care vor participa la concurs se numără tehnici de servire a vinului, a șampaniei și a țigărilor foi, un test scris, degustare de vinuri și băuturi distilate, cunosținte despre meniuri, liste de vinuri și asocieri gastro-enologice. Semifinala competiției va avea loc pe data de 24 februarie, la Pivnițele Rhein & CIE 1892 Azuga, iar finala se va desfășura pe 25 februarie în București, fiind găzduită de Hotelul Ramada Majestic.
Juriul sferturilor și semifinalei Trofeului Someleriei 2012 John Halewood va fi alcătuit din Doru Dumitrescu (Președinte Asociația Somelierilor din România, membru în comisia RPCM a Asociației internaționale a Somelierilor, dublu semifinalist european, semifinalist mondial), Virgil Dumitrascu (Vicepreședinte Asociația Somelierilor din România, semifinalist mondial), Florin Ivan (Secretar General Asociația Somelierilor din România, campion național) și Marius Bratu (Business Development Manager Cramele Halewood, semifinalist european). Juriul finalei va fi compus din 4 comisii, ce conțin fiecare câte trei jurați, specialiști recunoscuți în domeniu.
Despre Grupul Halewood în România
Alături de Cramele Halewood din Grupul Halewood mai fac parte Halewood România, Domeniile Halewood și Halewood International Premium Imports. Halewood are în propietate crame și plantații de viță de vie în regiunea Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar. La acestea se adaugă Pivnițele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiția producerii vinurilor spumante după metoda tradițională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploiești se află sediul Cramelor Halewood, vaste pivnițe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle) precum și liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deține peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009, cu o investiție de peste 7 milioane euro.