Fête de la Gastronomie
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER), în parteneriat cu Serviciul Economic al Ambasadei Franței în România, Ubifrance și Institutul Francez din București, organizează între 26 septembrie și 28 septembrie Fête de la gastronomie, un eveniment de origine franceză care constă într-o serie de manifestări la care participă bucătari, întreprinderi, artizani, asociații profesionale din domeniu și colectivități teritoriale.
Această primă ediție din România are ca obiectiv punerea în valoare a gastronomiei franceze prin multitudinea și diversitatea de produse, bucătăria și expertiza franceză.
Evenimentul va reuni experți, amatori și marele public pentru a sărbători gastronomia franceză.
Cele 3 zile sunt organizate în jurul următorilor poli de animare :
– Zilele porților deschise la Institutul Francez la București;
– Valorizarea și promovarea produselor franceze în marile magazine de distribuție;
– Promovarea gastronomiei franceze în restaurante;
– Promovarea vinurilor franceze.
Organizatorii precizează că mai multe detalii vor fi oferite în curând.
Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a evenimentului, în Franța, gastronomia reprezintă:
- al 5-lea sector creator de locuri de muncă;
- generează 61,8 miliarde euro CA și 794 000 locuri de muncă;
- 13,5% din cheltuielile turiștilor.
Sursă: www.ccifer.ro