Guinness readuce spiritul petrecerilor irlandeze în pub-urile din România
Anul acesta, Guinness, berea stout numărul 1 în lume, readuce în pub-urile partenere din România spiritul petrecerilor irlandeze, cu ocazia St. Patrick’s Day. De data aceasta, petrecerile se vor ține lanț, timp de o săptămână întreagă, între 14 și 20 martie, când Guinness organizează St. Patrick’s Week.
Prin sloganul campaniei ”Sărbătorește St. Patrick’s Week ca un irlandez”, Guinness lansează încă o dată provocarea iubitorilor de bere din România de a-și activa spiritul irlandez de petrecere și bună-dispoziție. Astfel, berea stout numărul 1 în lume a pregătit o serie de acțiuni menite să introducă românii în atmosfera irlandeză, oferindu-le premisele unei săptămâni de neuitat – parade, muzică tradițională, spiriduși, o aplicație mobilă, dar și premii-surpriză pentru consumatori.
“Continuăm tradiția și în 2016! îi așteptăm pe toți iubitorii de Guinness să ciocnească pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick și să sărbătorească prietenia și buna dispoziție, petrecând ca irlandezii adevărați! în plus, consumatorii fideli Guinness vor putea folosi noua aplicație mobilă Harpeteer, pe care o lansăm chiar de St. Patrick’s Day. Harpeteer este mai mult decât o aplicație, este de fapt o invitație la fidelitate și chiar o ocazie de a experimenta universul Guinness pe viu, în celebra fabrică de bere din Dublin!”, a spus Paul Markovits, Vice-Președinte Marketing URBB.
Guinness a pregătit o serie de surprize pentru amatorii de distracție din mai multe orașe din România, printre care București, Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu și Galați. Pe lângă distracția garantată, fanii vor avea posibilitatea de a câștiga pe loc unul dintre miile de premii puse la dispoziție de Guinness în puburile partenere.
în Saint Patrick’s Week, Centrul Vechi din București va vibra în ritmuri de cimpoaie și tobe, Guinness creând spațiul ideal pentru o sărbătoare ca în țara spiridușilor. începând cu 17 martie, în fiecare seară de weekend (între 18:00-19:00), paradele speciale Guinness vor încânta trecătorii cu trupele de cimpoieri, mascotele Leprechaun, spiridușii și dansatorii irlandezi, iar concertele din puburile partenere vor continua petrecerea.
La fel ca peste tot în lume, și în România Guinness va fi prezent activ la toate manifestările oficiale organizate în Capitală în săptămâna irlandeză, cu ocazia St. Patrick’s Day.
Pentru a fi la curent cu toate acțiunile și evenimentele organizate de Guinnness sau care vor avea loc în pub-urile partenere, toți cei interesați pot urmări pagina de Facebook Guinness România. Aplicația mobilă Harpeteer, lansată de Guinness, va putea fi descărcată începând cu 17 martie, iar prin intermediul acesteia, fanii pot câștiga excursii la Dublin și multe alte premii garantate: pălării, selfie stick-uri, tricouri sau magneți.
Zeci de milioane de oameni ciocnesc pinturi de Guinness în cinstea St. Patrick’s Day
La nivel global, peste 70 de milioane de oameni de pe șase continente vor sărbători St. Patrick’s Day și nu mai puțin de 13 milioane de pahare de Guinness vor fi savurate pe 17 martie, volum dublu față de o zi obișnuită.
St. Patrick’s Day, Ziua Națională a Irlandei, a devenit ziua în care prietenii se adună pentru a se bucura împreună de un pahar de Guinness, într-o companie plăcută. Conform sloganului, de St. Patrick’s Day, oricine poate deveni irlandez, sărbătorind ca un adevărat cetățean al țării spiridușilor și legendelor celtice.
Și cum pregătirile de St. Patrick au început deja, iată câteva lucruri interesante despre Guinness & St. Patrick’s Day.
Guinness, ingredientul zilei de St. Patrick
- Pe 17 martie, paharele de bere Guinness (pinturi) sunt ciocnite în cadrul miilor de petreceri și parade stradale, ce au ca simboluri spiridușii irlandezi și trifoiul cu patru foi.
- St. Patrick’s Day este sărbătorită pe șase continente: de la parade fastuoase organizate în capitalele importante din lume, până la „înverzirea” (iluminarea verde) monumentelor și atracțiilor importante de pe Glob.
- St. Patrick’s Day este o sărbătoare națională în Irlanda, dar și în Montserrat, o mică insulă din Caraibe, care are doar 4.000 de locuitori și care a devenit căminul unui număr mare de emigranți irlandezi în secolul 17.
- Numele real al lui St. Patrick era Maewyn Succat.
- Verdele a fost asociat cu St. Patrick’s Day abia în secolul 19.
- Guinness este un nume cunoscut și apreciat în 150 de țări. Oriunde alegi să savurezi un pint de Guinness, poți fi sigur că te vei bucura de același gust inegalabil, la fel cum se face în Dublin, la St. James’s Gate, de mai bine de 150 de ani.