Începe Asia Fest, Festival de Cultură și Gastronomie Asiatică
Cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Cultură și Gastronomie Asiatică ASIA FEST va avea loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a.c., între orele 10.00- 20.00, la Sala Palatului din București. Intrarea este gratuită. ASIA FEST este un eveniment dedicat promovării valorilor culturale și bucătăriilor specifice țărilor asiatice și este conceput ca un melanj de: spectacole, prezentări, workshop-uri culturale și gastronomice.
Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială față de țări precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud. Dovadă stau cei 20.000 de vizitatori care au trecut pragul festivalului în ediția din 2014, potrivit organizatorilor.
Pe parcursul celor 3 zile ale ASIA FEST, publicul este invitat la:
• Expoziție de produse și servicii ce reunește importatori și producători din partea asiatică a globului, din țări precum Japonia, China, Coreea de Sud, Vietnam, Thailanda, Indonezia, India, Iran, Turcia dar și restaurante cu specific.
• Spectacole, muzică și dansuri tradiționale la scenă, workshop-uri și ateliere de creație unde iubitorii de culturi asiatice vor experimenta diverse tipuri de artă, expoziții de fotografie și pictură cu specific asiatic, și de asemenea, prezentări de costume. În categoria NOU a acestei ediții se înscriu serile de cinema cu proiecții de filme asiatice.
• Zona de Food și Demonstrații culinare unde veți putea învăța să preparați mâncărurile preferate și unde, bineînțeles, veți putea savura preparatele tradiționale din țările promovate.
Nini Pham, pe numele său Pham Hoang Nhat, este un fost concurent la Master Chef și vine să ne arate cum se gătește salata cu piept de rață și sos de rodii ” asian fusion ” în stilul său. Nini este originar din Thanh Hoa, un orășel vietnamez și gătește rețete asiatice delicioase.
Un invitat special este bucătarul Alexandru Cîrțu, participant la primul sezon MasterChef. Acesta are o experiență bogată în arta culinară transformând ceea ce părea a fi un hobby într-o carieră de bucătar profesionist. Alexandru Cîrțu va pregăti un preparat special pentru a ilustra cultura Thailandei: curry thailandez.
Chef Mehrzad Moghazehi o să împărtășească publicului din cunoștințele sale culinare. El va găti, pentru vizitatorii ASIA FEST, Adviye polo ba morgh.
Mai multe despre evenimentele care au loc în cadrul ASIA FEST, puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului.