Organizatorii PROVINO anunţă noi surprize pentru specialişti

person Horeca
access_time_filled

Specialiștii din industria ospitalității au oportunitatea de intra în contact cu cei mai importanți producători de vin din România, dar și cu specialiști în vinuri, în cadrul festivalului PROVINO 2012, care se va desfășura în perioada 15-18 martie, la Cluj Napoca. Companii aflate pe primele locuri în Top 20 al celor mai importanți producători de vin din țară, distribuitori de vinuri din Franța și Spania, alături de expozanți din industria vitivinicolă, participă la networkprimul Festival de Vin, Artă, Gastronomie din Transilvania.
PROVINO depășeste cadrul de expoziție și aduce în fața publicului peste 300 de sortimente de vin. „PROVINO promovează arta, cultura vinului și știința gastronomică și oferă publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustări și lansări de vin, cursuri introductive în lumea vinului, show-uri gastronomice.

Printre punctele de atracție ale Festivalului PROVINO se numără:

EXPOZIȚIA PROVINO, în cadrul căreia vor fi prezentate vinurile producătorilor din întreaga țară, dar și servicii pentru industria vinului, produse pentru servirea, îmbutelierea și expunerea vinurilor, produse auxiliare pentru vinuri și servicii conexe pentru industria vinului.
DEGUSTĂRI COLECTIVE, WINE&GASTRONOMY: zonă dedicată degustărilor realizate sub îndrumarea degustătorilor autorizați și somelierilor, unde publicul nespecialist va trăi experiența inițierii în arta degustării vinului. La fiecare sesiune de degustări vor fi prezentate 6 sortimente de vin din fiecare soi – soiuri albe, soiuri roșii, soiuri roze, vinuri efervescente, vinuri tradiționale românești, vinuri rare românești sau vinuri internaționale.
vinSerile WINE, ART&GASTRONOMY, serate organizate în fiecare zi a Festivalului PROVINO, unde pasionații se vor putea bucura de creațiile artiștilor clujeni în compania muzicii și a vinurilor bune. Invitații vor asista la show-uri gastronomice susținute de bucătari celebri, care, împreună cu maeștri somelieri, vor asocia vinurile cu mâncăruri alese. Spectacolele culinare vor fi urmate de degustări și concerte de muzică jazz, blues și muzică veche.
ȘCOALA VINULUI îmbină lecțiile practice cu lecțiile teoretice și va avea loc în data de 17 martie, fiind organizată de Asociația Degustătorilor Autorizați din România și Organizația Somelierilor din România 2011. Pe durata celor trei module de curs, fiecare a câte două ore, pasionații învață de la profesioniști cum să aprecieze un vin bun. Cursanții sunt inițiați în arta degustării vinului, deprind elemente din vocabularul vinului, li se prezintă jaloanele pentru a înțelege filosofia vinului și raportul calitate / preț și învață să asocieze corect vinul cu mâncarea.
WINE SHOP, zona unde publicul vizitator va găsi și va putea cumpăra diverse mărci de vinuri dar și accesorii din industria vinului.
PROVINO prelungește distracția în cea de-a treia zi de festival, la PROVINO After Hours – BLACK & WINE Party. Expoziția de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un club cu muzică bună, unde aceștia pot gusta din mâncărurile și vinurile prezente în festival. Condiția de participare este alegerea unei ținute BLACK&WINE – ținută de cocktail în culorile vinului preferat.

pro

Prima zi PROVINO este rezervată exclusiv reprezentanților HORECA din Transilvania pentru întâlnirea cu producătorii de vin din România. Ziua Horeca oferă acestora oportunitatatea de networking cu cei mai importanți producători de vin din România, somelieri și degustători profesioniști, enologi, companii din industria Horeca.
Tot în prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreuna cu Organizația Somelierilor din România 2011, organizează un concurs de vinuri românești, VINURILE PRIMĂVERII. Concursul presupune realizarea unor degustări în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat, iar singurele indicii prezentate juraților vor fi anul de recoltă și categoria de preț în care se încadrează vinurile supuse jurizării. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.
Producători și distribuitori de vin prezenți la PROVINO: Jidvei, Murfatlar, Cramele Recaș, Budureasca, Crama Oprișor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Sâmburești, Crama Gramma, Nomibo, Domeniile Boieru, Crama Borha, Crama Țelna, Vin de Vie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302