PNVV: Producția de vin, cu 20% mai mare în 2013

person Horeca
access_time_filled

Producția de vin din acest an va ajunge la circa 4 milioane de hectolitri, cu cel puțin 20% mai mare decât anul trecut, potrivit datelor anunțate luni de Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV).

productievinuri2013„Din datele preliminare furnizate de producătorii de vin, estimăm la nivel național o producție cu cel puțin 20% mai mare față de anul precedent, respectiv peste 4 milioane de hectolitri de vin. Spre deosebire de anii precedenți, nu s-au înregistrat importante manifestări extreme ale vremii, iarna a fost blândă, iar perioadele prelungite de insolație din acest an au permis acumulările de zaharuri în struguri necesare producerii vinurilor de calitate”, a declarat directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

Potrivit sursei citate, în 2013, România va avea record al ultimilor trei ani din punct de vedere al producției de struguri și de vin.

„Două sunt principalele motive care conduc la această concluzie, respectiv intrarea pe rod a noilor suprafețe cultivate cu viță de vie ca urmare a investițiilor realizate prin SAPARD și Programul Național Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 – 2013, circa 30.000 de hectare și precipitațiile bogate din parcursul acestui an, cu circa 15% mai mult decât anul precedent”, a precizat Ovidiu Gheorghe.

Strugurii pentru vin se tranzacționează în țară în intervalul 0,8 – 1,2 lei.kg.

Sursa: Agerpres

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302