Producătorii de vinuri din România se pregătesc pentru ProWein 2016

person Horeca
access_time_filled

proweineditia2016Producătorii de vin din România se pregătesc pentru cel mai important târg de vinuri din lume. ProWein își deschide porțile duminică, 13 martie, la Dusseldorf (Germania), și reunește un număr impresionant de circa 6000 de expozanți din 57 de țări.

ProWein este unul din cele mai reprezentative manifestări pe plan mondial pentru sectorul vinuri, practic cel mai important târg în domeniu, unde specialiștii de pe mapamond (târgul nu este deschis publicului larg) se adună an de an să-i întâlnească pe producători și să le deguste vinurile, subliniază Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV). în 2015, la târg au participat aproape 6000 expozanți din 54 de țări și peste 62,000 vizitatori de pe toate continentele.

Deși organizat în Germania, târgul se distinge printr-un înalt grad de internaționalizare, în 2015 peste 50% dintre vizitatori au fost străini, ceea ce a făcut ca el să devină târgul de referință unde se stabilesc, practic, tendințele în materie de achiziții pentru importatorii și distribuitorii din întreaga lume.

Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România, la ediția din acest an a târgului ProWein, care se va desfășura în perioada 13-15 martie, România va participa, în Pavilonul național 15J41, cu 12 producători de top, precum: Alcovin Vinuri de Măcin, Chateau Pietrosaratii, Crama Ceptura, Cramele Huși, Domeniile Săhăteni, Domeniile Blaga, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Halewood Wines, Jidvei, Viile Budureasca și Vitis Metamorfosis.

Nu în ultimul rând, subliniază reprezentanții APEV, demn de reținut este și că Germania, prin ea însăși, reprezintă una din principalele piete de export pentru producătorii români de vinuri: locul 3 în 2014 și locul 2 în 2013, după ce, pentru o îndelungată perioadă de timp, Germania s-a situat pe primul loc.

targprowein2016

Vizitatorii vor avea prilejul să-i cunoască personal pe enologi și să le aprecieze cele mai recente creații din bogata lor gamă de vinuri Premium (DOC & IGP) și vor putea afla multe alte detalii despre vinurile românești, din ce în ce mai apreciate pe piața internațională, precum și despre România ca țară viticolă de prim rang în Europa și în lume:

–    Suprafață plantată cu viță de vie: locul 5 în Uniunea Europeană, după Spania, Franța, Italia și Portugalia

–    Producția de struguri, locul 5 în Uniunea Europeană, dupa Italia, Spania, Franta și Germania

–    Producția de vin, locul 6 în Uniunea Europeană, dupa Italia, Franța, Spania, Portugalia și Germania

–    Printre primele 15 țări din lume în privința suprafetelor cu podgorii.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302