Puratos va deschide o școală de brutărie și cofetărie în România

person Horeca
access_time_filled

Puratos, lider global în producția de ingrediente pentru brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, va deschide în luna octombrie, în România, o Școală de brutărie și cofetărie, unde va pregăti tineri din comunități defavorizate pentru meseriile de brutar, cofetar și ciocolatier.

în prezent, grupul are școli de brutărie în mai multe țări, precum India, Brazilia, Mexic și Africa de Sud, iar decizia de a deschide o școală și în România vine pe fondul crizei de forță de muncă de pe plan local cu care se confruntă afacerile din acest sector, au declarat luni, într-o conferință de presă, reprezentanții Puratos.

Școala de brutărie va fi deschisă printr-un parteneriat cu Liceul Tehnologic „Barbu A. Stirbey” din Buftea, care are în prezent o clasă de Tehnician în gastronomie, unde grupul Puratos va moderniza vechea cantină a liceului și va pregăti tineri defavorizați pentru industria în care activează.

scoalabrutaripuratos

Puratos înființează școli de brutărie și de cofetărie în mai multe țări în dezvoltare. Aceste școli iau copii din medii defavorizate, îi pregătesc pentru meseriile de brutar, cofetar și ciocolatier, timp de 2 ani, cu o curriculă specială a lui Puratos. Luând acești copii și trecându-i prin curricula noastră specifică, Puratos nu îi pregătește doar ca brutari sau cofetari, ci le dă și niște cunoștințe de bază vis-a-vis de cum să-și facă un business, cum să-și facă o prezentare… Vrem să le oferim acestor tineri posibilitatea de a accesa pe viitor un trai decent.

Anul acesta înființăm o școală de brutărie și aici, în România, sperăm ca în luna octombrie să avem o deschidere oficială. De ce în România? Deși România nu mai e considerată demult o piață emergentă, totuși s-a înțeles că suntem în fața unei crize a forței de muncă, atât noi, cât și clienții noștri, întreaga piață se confruntă cu problema aceasta. Această școală ajută comunitatea, ne ajută pe noi și ne ajută clienții cu care lucrăm”, a declarat Gabriela Bereș (foto jos), Director Regional Puratos Europa Centrală și de Est & Caucaz.

Potrivit Gabrielei Bereș, în țările în care Puratos a deschis astfel de școli, absolvenții sunt absorbiți imediat de piață, îndeosebi de către clienți Puratos, care sunt dornici să aibă personal calificat la ei în fabrică.

gabrielaberes

Reprezentantul Puratos a mai subliniat că, din păcate, meseria de brutar este pe cale de dispariție, inclusiv în țări în care brutăria are un istoric, cum ar fi Franța sau Italia.

Clienții noștri din aceste țări și-au moștenit business-urile din tată în fiu, au moștenit și maiaua o dată cu business-urile lor, dar, din păcate, mulți dintre ei nu mai au în momentul de față cui să transmită acest business pentru că generația tânără nu e atât de încîntată să continue meseria de brutar. Acum 3 ani am cunoscut un client Puratos în Italia, în cunoscuta zonă Altamura, care ne-a spus că a trimis maiaua sa către biblioteca noastră de maiele din Belgia, pentru că are speranța că generațiile viitoare o vor folosi, deoarece familia lui nu mai dorește să continue acest business”, a punctat Gabriela Bereș.

Una din direcțiile principale pentru grupul Puratos o reprezintă tocmai aceea de a păstra vie tradiția pâinii gustoase cu maia, a subliniat Directorul General Puratos România, Gabriel Găluscan.

“Vrem să păstrăm tradiția și să o ducem mai departe, vrem să punem pe masa consumatorilor pâinea făcută pe vremea bunicilor noștri, gustoasă și cu valori nutriționale”, a punctat acesta.

Puratos România a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro, iar cea mai mare parte din cifra de afaceri (circa 60%) o reprezintă sectorul de brutărie.

Sursă foto: www.puratos.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302