România a participat la Cupa Internaţională de Catering 2013

person Horeca
access_time_filled

La invitația Confederației Naționale a Traiteur-ilor și Charcutier-ilor (CNTC) din Franța, o echipă de profesioniști români formată din Ion Toma – chef, Gabriela Pascaru – cofetar, Niculae Nejloveanu – juriu și Gabriela Berechet – antrenor, a participat în perioada 25-26 ianuarie la cea de a treia ediție a Cupei Internationale de Catering, care a avut loc în cadrul SIRHA, potrivit unui comunicat emis de președintele Federației Bucătarilor din România, Gabriela Berechet.

cupainternationalacatering2013

Cele 11 echipe, reprezentând Belgia, Brazilia, Cehia, Coasta de Fildeș, Italia, Franța, Luxembourg, Mexic, România, Spania și Ucraina înscrise în concurs au deschis seria competițiilor gastronomice din Arena Paul Bocuse, cateringul fiind urmat de cupa mondială a cofetarilor, cupa mondială a chocolatierilor și mult așteptatul trofeu Bocuse d’Or.

Timp de două zile, concurenții au pregătit, condiționat, transportat, finisat pentru degustare și pentru prezentarea pe bufet un meniu din 5 servicii pentru 20 de persoane, debutând cu amouse-bouche din biban de mare, continuând cu preparat din rață și foie-gras, păstrăv cu mousse de Saint Jacques în crustă și sos Choron a la Paul Bocuse, 3 preparate diferite din porc și încheind cu tartă cu ciocolată, ceai Matcha si fructe exotice! 11 echipe, 11 maniere inovative de preparare si prezentare, zeci de tehnici culinare, sute de arome!

Ocupanții podiumului, Spania, Franța și Luxembourg, au reușit să impresioneze juriul cu ingeniozitatea abordării meniului, gustul rafinat și prezentarea bufetului.

Pe locul 4, alături de Italia, Belgia și Cehia, echipa Ion Toma și Gabriela Pascaru a delectat juriul cu savoarea bibanului de mare marinat în trei sosuri, gustul rafinat al pieptului de rață umplut cu mousse de foie-gras în duet cu terina de foie-gras și pipote de rață în mantie de jambon Serrano, ingeniozitatea preparatului din păstrăv posat in court-bouillon, în mantie de milefeuille de spanac și mousse de Saint Jacques, cu sos Choron, cu gustul impecabil al celor trei preparații din porc – cârnat cu cimbru și busuoic, pe cruton de mămăligă cu jumări de rață și verdețuri, mușchiulet de porc umplut și piept de porc marinat, gătit la temperatura joasă, cu sorici crocant și sos brun cu Porto…de rafinamentul tartei de ciocolată cu ceai Matcha, parfait de fructe exotice și sos toffifee!

iontomaufs

„Dincolo de performanța echipei românești, trebuie spus că în România premiile la competițiile gastronomice internaționale se datorează aproape exclusiv pasiunii pentru profesie și performanță, spiritului autodidact și investitiei personale în traininguri în străinatate, ustensile, materii prime, reviste de specialitate!”, afirmă președintele FBR, Gabriela Berechet.

„Atâta timp cât abordarea teorie – practică în școlile cu profil turism și alimentație este separația și nu dihotomia, atâta timp cât industria nu va investi în formare profesională, în formare continuă, în susținerea competițiilor gastronomice interne și internaționale… premiile echipelor românești vor fi excepția care confirmă regula!”, susține Gabriela Berechet, care a ținut totodată să mulțumească Unilever Food Solution România pentru implicarea deosebită în susținerea logistică a echipei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302