“Sănătatea începe din farfurie”

person Horeca
access_time_filled

sanatateaincepedinfarfurieSelgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al treilea an consecutiv programul educațional „Sănătatea începe din farfurie”. Acesta demarează de Ziua Mondială a Sănătății și urmărește să promoveze o alimentație echilibrată pentru copii. Programul vizează peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din București și 14 județe ale țării, precum și părinții acestora. Misiunea declarată este de a milita pentru o atitudine pozitivă față de nutriție, fără restricții și diete neadecvate, promovate în general adulților, care să conducă la dezechilibre sau la o opoziție din partea copiilor și a părinților. Inițiat de către Chef Cezar și Selgros, programul beneficiază în 2014 de contribuția și asistența Dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet și boli de nutriție.

Anul acesta, acțiunile se concentrează pe creșterea afinității și atașamentului copiilor față de legume și fructe – super-alimente ale unei nutriții echilibrate. Acestea sunt transformate, pe baza atributelor lor principale, în personaje supereroi de benzi desenate, cu superputeri, cu care copiii să se identifice și care să le servească drept modele. Elevii din clasele I-IV incluși în program vor urma lecții împreună cu Chef Cezar, unul dintre cei mai cunoscuți și carismatici bucătari din România, precum și cu profesorii din școli. Acestea vor fi continuate acasă, individual sau alături de părinți, prin materiale educaționale și de divertisment.

„Copiii de astăzi sunt adulții de mâine și este de datoria noastră să îi formăm într-un spirit al echilibrului în ceea ce privește alimentația. A mânca trebuie să rămână o plăcere sănătoasă. De aceea, ne dorim să îi apropiem mai mult pe copii de legume și fructe și să ajungă să le îndrăgească. Iar alături de specialiști să le oferim părinților o mână de ajutor pentru a înțelege că o nutriție fără excese este calea potrivită pentru o viață sănătoasă”, a declarat Pia Krauss, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România. 

Pentru părinți, Chef Cezar a conceput o colecție de rețete ușor de pregătit pentru copii, echilibrate, axate pe un aport crescut de fructe și legume și pe tehnici de gătire care să le facă mai atractive ca gust și prezentare. Dr. Mihaela Bilic completează colecția de rețete cu recomandări nutriționale și sfaturi care să ajute părinții în pregătirea unor mese gustoase și sănătoase pentru cei mici.

alimentatiesanatoasacopii„Copiii nu sunt în general mari fani ai fructelor și legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinații de alimente și tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinților, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor și fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educația copiilor prin joacă și sprijinirea părinților cu informații și sfaturi practice de gătit sunt elemente esențiale ale evoluției spre o alimentație echilibrată și sănătoasă. Alături de Selgros și Asociația Chef Cezar continui eforturile începute acum patru ani, de a-i împrieteni pe cei mici cu fructele și legumele și de a le oferi o nutriție sănătoasă, ținând cont în același timp și de preferințele lor”, a declarat Chef Cezar Munteanu, partener fondator al programului „Sănătatea începe din farfurie”, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie și fondator al „Asociației Chef Cezar pentru un stil de viață sănătos”.

„Trăim într-o lume bombardată de informații, de cele mai multe ori negative și neavizate, despre ce trebuie sau nu trebuie să mâncăm. Fără grăsimi, fără prăjeli, fără carne de porc, fără zahăr, o listă nesfârșită de sfaturi și interdicții duse la extrem. Copiii nu trebuie să crească într-un mediu în care mâncarea este diabolizată sau transformată în recompensă. Gustul se educă, iar preferințele alimentare și relația pozitivă cu mâncarea se construiesc în copilărie. Celor mici nu trebuie să le interzicem, ci să le explicăm rolul fiecărui aliment. O dietă diversificată și echilibrată este cheia sănătății, iar corect din punct de vedere nutrițional înseamnă să mâncăm puțin din toate”, a declarat Dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet și boli de nutriție.

„Sănătatea începe din farfurie” demarează de Ziua Mondială a Sănătății și în cadrul „Săptămânii Altfel”. Modulul actual este implementat până la sfârșitul anului curent. În 2014, proiectul Selgros vizează școli din București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Cluj, Ploiești, Timișoara, Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Arad, Suceava și Constanța.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302