Scae România lansează Şcoala de Barista

person Horeca
access_time_filled

scae03În cadrul unui eveniment de socializare Asociația de Cafea de Specialitate (Scae România) a anunțat lansarea în luna septembrie a Școlii de Barista. Cursurile de barista se vor desfășura într-o clădire din București aflată în amenajare, anunțată ulterior, care va avea un showroom, sală de cursuri dotată cu aparate de cafea și  sală de competiții.
Cursurile sunt împărțite în trei module: Basic Barista, Advanced Barista și Master Barista.
Cursul Basic barista presupune:
1.    Introducere și obiective;
2.    Originile cafelei – cafeaua în jurul lumii și unde a fost descoperită inițial;
3.    Cultivarea – recolta cafelelor; diferențe între metodele umede și cele uscate de recoltare ale cafelei;
4.    Prăjire și prospețime – puncte cheie în procesul de prăjire al cafelei; cum să depozitezi și să păstrezi cafeaua proaspătă;
5.    Știința cafelei espresso – statistici; utilizarea ABC-ului espresso-ului ca ghid al calității;
6.    Espresso-ul perfect – cum ajută mașina de espresso tradițională și râșnița la prepararea unui espresso; cei 12 pași pentru obținerea unui espresso perfect
7.    Laptele – prepararea corectă a laptelui, în funcție de băutura dorită; ce fel de ingrediente se folosesc în bauturile pe bază de cafea.
8.    Curățarea și întreținerea corectă a mașinii de espresso tradițională și a râșniței.
9.    Sesiune de întrebări și răspunsuri;
10.    TEST

scae01
Pentru a participa la cursurile de Advanced barista, cei interesați trebuie să parcurgă modulul Basic barista. Modulul Advanced barista presupune:
1.    Introducere și obiective;
2.    Originile cafelei – cafeaua în jurul lumii;
3.    Coffee tasting – cup tasting;
4.    Arabica & Robusta – tipuri și diferențe specifice;
5.    Prăjirea
6.    Fairtrade
7.    Decofeinizarea organică;
8.    Prospețimea și depozitarea;
9.    Espresso;
10.    Echipamentele/dotările tehnice;
11.    Lapte & Latte Art;
12.    Curățenia.
13.    Sesiune de întrebări și răspunsuri
14.    TEST

scae02
Cursurile Master barista sunt dedicate bariștilor care vor să se perfecționeze și să se specializeze. Cursurile sunt contracost și variază în funcție de modulul ales și presupun 8 ore pe zi, dintre care 6 sunt de practică și 2 de teorie. Trainerii sunt campionii naționali ai României și invitați din străinătate. La finalul cursurilor absolvenții vor primi certificate recunoscute de Scae Europe.

Detalii: scaeromania.eu

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302