Spirits România, noul patronat al jucătorilor din industria băuturilor spirtoase
Cei mai importanți producători și importatori de băuturi spirtoase din România au decis înființarea unei noi asociații patronale, denumită Spirits România. Membrii Spirits România sunt companiile Alexandrion Romania, B.D.G. Import, Cristalex, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal si Prodvinalco, care dețin în total o cotă de piață valorică de peste 50% din totalul pieței de băuturi spirtoase din România.
„Suntem mândri și onorați să reunim în cadrul asociației Spirits România cei mai importanți producători și importatori de băuturi spirtoase din România. Acest lucru este într-adevăr o realizare, declară Florin Rădulescu, Președinte al Spirits România. Ne propunem ca asociația să joace un rol crucial în rezolvarea problemelor cu care se confruntă industria noastră, în special în vederea combaterii comerțului ilegal și producției ilicite de băuturi spirtoase, care sunt extrem de periculoase atât pentru sănătatea economică, cât și pentru cea publică din România. În linii mari, dorim să apărăm dreptul sectorului de a produce și a distribui produse de bună calitate pe piața românească”, a declarat Florin Rădulescu.
„Spirits Romania invită în Asociație toți producătorii și importatorii de băuturi spirtoase care sunt interesați în a crea valoare sectorului și înțeleg importanța unei atitudini responsabile față de sectorul în care activează, atât la nivel de promovare către consumatori, cât și la nivel de dialog constructiv cu autoritățile publice”, a concluzionat Președintele Asociației Spirits România.
Asociația urmează să devină membru spiritsEUROPE, cel mai important patronat european din industria băuturilor spirtoase, având în componență 31 de asociații profesionale naționale din 25 de țări, precum și pe cei mai importanți producători din domeniu: Bacardi Martini, Beam Inc., Brown- Forman, Gruppo Campari, Diageo și Moet Hennessy, Pernod Ricard și Remy Cointreau.
„Suntem mândri să avem alături de spiritsEUROPE un nou membru, Spirits România,” a declarat Paul Skehan, Director General al spiritsEUROPE. „În consecință, acum reprezentăm interesele sectorului de băuturi spirtoase la nivel European prin 31 de asociații naționale și 8 companii multinaționale la nivel european. Băuturile spirtoase distilate sunt la fel de diverse precum cultura fiecărui popor european și nici România nu face excepție ” din această perspectivă, cu următoarea ocazie în care voi vizita Spirits Romania, voi face cunoștință cu România în perspectiva gustului local și tradițional al Țuicii, Pălincii, Ginarsului sau produselor pe bază de ierburi din zona Transilvaniei”, a adăugat acesta.
Conform studiului International Wine and Spirits Research în 2012, piața totală de băuturi spirtoase a ajuns la 165 milioane litri, cu volumele principale în categoriile țuica și rachiu, de 111 milioane litri. Rămâne însă dificil de evaluat piața totală de băuturi spirtoase în România, -/+ 70% din volume provenind din așa-numitul segment „non-comercial”, adică nefiscalizat, se arată într-un comunicat de presă.
Sursa: www.prwave.ro