Stop risipei alimentare. Love Food

person Horeca
access_time_filled
  • 89 de milioane de tone de mâncare se aruncă anual la nivel european.

risipaalimente1Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Alimentației, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică a problemelor privind alimentația la nivel mondial și de stopare a risipei alimentelor.

Ritmul trepidant al vieții și produsele alimentare pe care le găsim în comerț, procesate și pline de E-uri, accentuează, pe zi ce trece, dezechilibrul nostru alimentar. De asemenea, cantitățile mari de mâncare și lipsa unor metode corecte de depozitare și păstrare, cresc simțitor risipa de alimente.

Realitatea este că la nivel European, se aruncă anual în jur de 89 de milioane de tone de alimente și peste 2 miliarde de tone sunt aruncate la gunoi anual în întreaga lume, conform unor statistici europene. De asemenea, între 30 și 50% din producția alimentară a planetei nu ajunge niciodată în farfuriile consumatorilor. Cu toate acestea, potrivit ONU, 11% din populația lumii luptă în continuare pentru a-și asigura alimentația.

Previziunile pentru 2020, dacă nu se iau măsuri imediate pentru stoparea risipei, ajung la 128 milioane de tone de alimente aruncate la nivel european, adică o creștere de peste 40%. Aceste deșeuri sunt produse în întreg lanțul de aprovizionare, de la producție, la vânzare, până la consumatorul final. Risipa alimentară este un fenomen care afectează societatea, mediul înconjurator și economia.

Cu ocazia acestei zile, ca parte a unei campanii la nivel european, FoodSaver România alături de bloggeri cunoscuți de pe cele mai mari site-uri culinare, inițiază o campanie de conștientizare a risipei alimentare și vor demonstra că există multe opțiuni simple prin care putem face economie, putem găti responsabil și putem evita aruncarea alimentelor.

Bloggerii culinari vor posta pe site-urile culinare bucataras.ro, gustos.ro, culinar.ro si reteteculinare.ro, sfaturi și articole despre cum economisesc mâncarea și cum contribuie la stoparea risipei alimentare.

De asemenea, Chef Adrian Hădean susține și el această campanie „Stop risipei alimentare. Love Food” și explică pe blogul lui cât de important este să păstrezi alimentele corect, astfel încât să te bucuri de gustul și savoarea lor cât mai mult timp.

Cu toții ne dorim să mâncăm sănătos și să ne bucurăm de alimente proaspete, pline de vitamine, cat mai mult timp. Ambalarea în vid este o alternativă superioară metodelor tradiționale de conservare și păstrare a alimentelor, deoarece elimină complet aerul, principala cauză în deshidratarea, pierderea aromei și prospețimii alimentelor. Deci pentru a fi siguri că alimentele sunt păstrate în mod corect este indicat să folosim o soluție practică și foarte ușor de utilizat: aparatele de vidare.

Sursa: Comunicat presă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302