Vinurile românești, premiate la Concursul Internaţional Mundus Vini 2013

person Horeca
access_time_filled

Mundus Vini este, lejer, în top trei cele mai importante concursuri de vin din Europa. Competiția este recunoscută pentru rigoarea sa, specific nemțească, premiind doar 40% din vinurile înscrise în concurs. Producătorul de vinuri Cramele Recaș a reușit, din nou, să demonstreze calitatea vinurilor sale, în cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Concursului Internațional de Vinuri Mundus Vini, care a avut loc în orașul Neustadt din Germania. Dintr-un total de peste 6000 de vinuri înscrise, Cramele Recaș a obținut trei medalii pentru trei vinuri: aur pentru Solo Quinta, argint pentru Sole Rose și Selene Fetească Neagră.

mundusvini

Mostrele de vinuri au fost analizate, de la sfârșitul lunii august până la începutul lunii septembrie, de către un juriu format din aproximativ 250 de experți din 45 de țări. Fiecare vin a fost degustat și punctat de o comisie formată din 5 -7 membrii, trei din Germania și patru din alte țări.

Vinul Solo Quinta 2012 a fost premiat cu medalia de aur, obținând un punctaj de peste 90 de puncte, dintr-un total de 100. Solo Quinta este un cupaj deosebit între patru soiuri albe și un soi roșu vinificat în alb, soi care se schimbă în fiecare an în funcție de strugurii care dau cea mai bună performanță în acel sezon. Solo Quinta 2012 este din soiurile Chardonnay, Muscat, Fetească Regală, Sauvignon Blanc și Pinot Noir. De altfel, Solo Quinta este deja cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bine premiate vinuri din România, în 2011 obținând Marea Medalie de Aur la Vinalies Internationales, Franța și statutul de cel mai bun vin alb sec din competiție. Aceasta a fost, probabil, cea mai importantă distincție acordată vreodată unui vin românesc. În anul 2012, Solo Quinta a obținut din nou aur la concursurile Vinalies Internationales și Mundus Vini, iar anul acesta a luat, până în momentul de față, trei medalii de aur, la competiții internaționale cu greutate: Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Contest Bucharest, și, cea mai recentă, Mundus Vini.

Premiile Mundus Vini sunt recunoscute la nivel mondial de Organizația Internațională a Viei și Vinului și de Uniunea Internațională a Enologilor. Ceea ce face acest concurs deosebit este că nu doar consumatorii se orientează dupa medaliile Mundus Vini, ci și profesioniștii și criticii, motiv pentru care vinurilor medaliate aici li se garantează plus valoarea.

cramelerecasMedaliile obținute de Sole Rose și Selene Fetească Neagră sunt la fel de importante, simbolizând un punctaj de peste 85 de puncte.

Prin acest premiu, rose-ul din colecția Sole își demonstrează iar calitatea specifică gamei, apreciată și premiată în nenumărate rânduri pentru vinurile ei seci, luminoase și intense.

Selene, gama complementară a colecției Sole, a fost lansată în vară, cu două vinuri roșii, baricate: Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Feteasca Neagră este personificarea unei senzații pe care a avut-o Hartley Smithers, vinificatorul australian al Cramelor Recaș, când a descoperit adevăratul potențial al soiului port-drapel al României. Stocul de Selene Fetească Neagră a fost epuizat la cramăîn mai puțin de o lună de la lansarea vinului în piață, iar acest premiu confirmă potențialul și calitatea pe care le promite gama Selene.

Cu podgorii atestate încă din 1447, Cramele Recaș este printre primii producători care au încercat să se focalizeze pe vinuri curate, seciși moderne și care a avut masa critică, atât ca număr de hectare, producție, putere de penetrare a pieței, investiție în oameni, dar mai ales vin, ca să reușească.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302