Wine Master 2011 – Competiţia celor mai buni somelieri

person Horeca
access_time_filled

Mâine, 22 noiembrie, în cadrul celei de-a V-a etape a competiției Barmanida, se vor întrece cei mai buni somelieri din țară pentru titlul de Wine Master  2011. Etapa de Sommelier din cadrul Barmaniada reunește cei mai pricepuți maeștrii ai vinului care își vor demonstra calitățile în fața juriului de specialitate și a publicului.
Această etapă va avea loc la Experimental Bar, locație recent deschisă în Calea Victorie nr. 41. Competiția se va desfășura într-o atmosferă rafinată pe acorduri de canțonete și de jazz, reunind specialiștii vinului, dar și pasionații acestui domeniu. Etapa de Somelier este organizată și prezentată de Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România.
Invitat special al Etapei de Somelier și președinte al juriului este Umberto Lucio Amore, maestru somelier deținător al titlurilor de Wine Master la Academia Italiană Sommelier din Milano,  Gran Maestro la Academia Italiană a Maeștrilor Somelieri din Bologna, Cavaler al Republicii Franceze  din partea „L’Ordre Des Champagne”. Umberto Lucio Amore este ziarist specializat în viticultură, enologie și marketing viticol și este autorul cărții „In Vero Vinitas”, publicată în România de Editura CNI-Coresi. Înainte de a da startul competiției, Umberto Lucio Amore va prezenta această carte care demontează unele dintre cele mai cunoscute mituri despre vin și va oferi autografe tututor celor pasionați de domeniu.

 wine-master
Probe
Cei 15 somelieri din toată țara înscriși în competiție,  vor fi supuși unui test teoretic, în urma căruia se vor alege 9 finaliști. Pentru aceștia, provocarea pentru titlul de Wine Master of the Year va consta în 3 probe care trebuie finalizate în numai 15 minute:

•  Blind tasting analitic care constă în degustarea și evaluarea mai multor tipuri de vin, bazându-se pe cele cinci simțuri și mai ales pe gust, miros și văz;
•  Corectarea unui meniu de vin atât din punct de vedere ortografic cât și al așezării în pagină, cât și sesizarea greșelilor  în descrierea  tipului de vin ;
•  Probă practică constă în servirea unei sticle de șampanie, servirea unui vin alb, decantarea unui vin roșu, servirea unui cognac sau aprinderea unei țigări de foi.

Premii
•  Cei mai buni sommelieri din România vor fi recompensați cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € și locul III – 150 €.

Membri Juriului

•  Umberto Lucio Amore, Maestru Somelier, Președinte al Juriului
•  Alexandru Neuman – Chef Cuisinier
•  Prof. Univ. Dr. Constantin Croitoru – Oenolog
•  Valentin Ceafalau – Redactor Sef Vinul.ro
•  Bogdan Dumitrescu – Somelier

Ultima etapă a competiției Barmaniada este Working Flair & Exhibition, care se va desfășura în data de 13 decembrie 2011.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302