2019: Turul României prin 10 investiții mari în domeniul HoReCa
Dacă la finele anului trecut anunțam că 2019 urma să fie unul ambițios la nivel de investiții în domeniul HoReCa din România, ei bine, e timpul să confirmăm acest lucru prin intermediul unor proiecte de anvergură anunțate deja. Echipa IBC Focus vă invită la un tur inedit al țării noastre, prin intermediul a 10 proiecte HoReCa de top monitorizate cu ajutorul VICTA – singura asistentă virtuală de vânzare la șantierele din România.
Vă propunem să începem călătoria noastră din vestul țării, mai precis din județul Timiș, unde vom descoperi proiectul Hotelului Ibis, o unitate de cazare de 3 stele cu 200 de camere și apartamente, restaurante și săli de conferințe. Pentru acest proiect lucrările nu au demarat încă, aflându-se în stadiul de avizare (de obținere a autorizației de construcție). Hotelul Ibis va avea o suprafață aproximată de 8.000mp și va mai include și un bar, lounge și parcare proprie, fiind programat să se deschidă în cursul anului 2020.
în vecinătatea proiectului anterior menționat se află o altă construcție reprezentativă, ce își propune să ofere în viitorul apropiat 160 de camere pentru cazare. Vorbim despre Hotel Radisson Blu, o construcție aflată în prezent în stadiu de proiectare, ce va incude un restaurant gastronomic, un bar concept, un spațiu de 1.000mp pentru socializare (inclusiv ballroom), un centru performant de conferințe și un centru fitness care va funcționa non-stop.
De la Timișoara călătorim puțin înspre zona de Nord-Vest și facem o scurtă oprire la Cluj, pentru a vizita un proiect grandios de 4 stele aflat în zona centrală a orașului: Courtyard by Marriott. Proiectul prevede o nouă unitate de cazare cu 100 de camere, al cărei subsol va avea funcțiune de parcare și sală de conferințe, iar pereții de la parter vor fi transparenți, din sticlă, pentru a putea permite accesul vizual la zidul cetății medievale.
Tot în zona de Nord-Vest facem o scurtă oprire și în județul Bihor pentru a vizita un șantier în construcție ce vizează extinderea și dezvoltarea complexului balnear President. Acest proiect este preconizat să se încheie la finele lunii iulie 2020.
De la Bihor ajungem la… Brașov, unde vizităm două proiecte interesante: un hotel de 4 stele operat de Kronwell, cu săli de evenimente, restaurant, birouri, centru de tratament, cazino, spații tehnice și de depozitare și 125 de camere, și Hotel Mercure de 4 stele, cu 120 de camere, aflat momentan în proiectare.
în scurta noastră călătorie facem o oprire și în județul Iași unde regăsim proiectul ce prevede extinderea Hotelului Ramada Iași City, o construcție ce prevede 3 corpuri ridicate între Hotel Moldova și Hotel Ramada pe un teren de 2.500mp.
încet, ne îndreptăm și spre atracția principală a turiștilor în anotimpul călduros: litoralul. Până ajungem acolo traversăm însă și județele Dâmbovița și București unde regăsim alte 2 proiecte mari monitorizate cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere – VICTA. Pentru început, facem o scurtă oprire la Reea Boutique Hotel din Târgoviște, unde găsim un hotel ce va oferi 17 camere pentru cazare construite pe un teren în suprafață de 959mp.
De aici ne mutăm în Capitală, unde vă invităm să descoperiți proiectul Hilton Garden Inn de la aeroport, o unitate de cazare de 4 stele cu 218 camere, 92 de locuri de parcare, restaurant și sală de fitness, ocupând o suprafață de 14.000mp.
Ei bine, unde puteam încheia acest frumos tur dacă nu în zona litoralului, unde am identificat cu ajutorul VICTA un proiect inedit. Situat în județul Constanța, acesta prevede construirea unui complex hotelier cu 41 de căsuțe de vacanță, 3 piscine și 2 restaurante cu capacitate totală de 450 de locuri.
Acestea sunt doar 10 proiecte din totalul de 127 de investiții mari de tip unități de cazare monitorizate cu ajutorul VICTA. Cum se vor dezvolta aceste proiecte și încotro se va îndrepta piața HoReCa rămâne însă de văzut în lunile ce urmează.
Informațiile cuprinse în acest articol au fost preluate de pe Victa.ro – prima asistentă virtuală de ofertare la șantierele din România. Această platformă inteligentă are capacitatea de a prospecta și a genera instant liste cu toate investițiile din România, structurându-le pe domenii, dimensiuni, stadii de execuție sau zone. De asemenea, Victa poate concepe studii de piață și marketing bazate pe cifre reale, în timp real, și generează cu ușurință hărți cu șantierele de interes.
Articol scris de Mihaela Ghiorghiu, Online&PR Specialist IBC Focus, pentru ediția 93 a revistei Horeca România.