Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala

person Horeca
access_time_filled

Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala

Prezenti la Cupa Culinara Mondiala, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Luxemburg, bucatarii romani au obtinut o performanta notabila pentru gastronomia romaneasca. inainte de a specifica premiile obtinute de bucatarii romani, trebuie sa mentionam ca celebra competitie „World Culinary Cup” este clasata pe locul II ca importanta pe mapamond in domeniul gastronomiei si se organizeaza o data la patru ani, sub cupola WACS.

Berechet expogast

La editia de anul acesta a Cupei Culinare Mondiale, care s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, Romania a fost prezenta cu 4 echipe si 2 concurenti individuali. 53 de natiuni au participat la competitie, totalizand 2400 de bucatari si cofetari, inclusi in echipe nationale de seniori si/sau juniori, echipe regionale de seniori si/sau juniori, participanti individuali. Iata palmaresul inregistrat de reprezentantii Romaniei:

Romania won

-         Silvian Miron, Maestru Cofetar, a obtinut la individual 2 medalii de argint cu 2 piese fabuloase, sculpturi in ciocolata, reprezentand pe Vlad Å¢epes, respectiv Regina Maria.

-         Carmela Dragomir, Maestru Cofetar, a obtinut o medalie de aur la categoria individuala¾Piesa festiva din zahar – Frumoasa si Bestia”  si o medalie de argint cu piesa¾Alice in Å¢ara minunilor”.

-         Echipa nationala de juniori a ANBCT – Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece- arta culinara si diploma de merit la categoria Bucatarie calda.

meniu castigator

-         Echipa regionala Transilvania a ANBCT – Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece – arta culinara.

-         Echipa regionala ASPROGAST – Romania, a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece – arta culinara.

-         Echipa regionala ASPROGAST – Romania Comunity Catering – a obtinut diploma de merit la clasa Gastronomie pentru alimentatia colectiva.

Culinary Jury

Campionatul Mondial de Gastronomie – Cupa Villeroy&Boch, se organizeaza o data la 4 ani, in Marele Ducat al Luxembourgului,  sub patronajul Asociatiei profesionale Vatel Club, Centrului expozitional Luxexpo si Companiei Villeroy&Boch. Competitia este acreditata de Federatia Mondiala a Asociatiilor Bucatarilor Åžefi (WACS) – autoritatea mondiala in gastronomie. Competitia s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Centrul International Luxexpo din Luxemburg.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302