Cheful David Contant pleacă definitiv din România
David Contant, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați chefs din București, pleacă definitiv din România dupa aproape 6 ani în care a lucrat aici neîntrerupt, potrivit restograf.ro.
„Dificultățile de aprovizionare constantă cu produsele de calitate cu care era obișnuit să lucreze în restaurantele gastronomice în care s-a format și și-a câștigat reputația, dar și locația nepotrivită pentru un asemenea restaurant, l-au făcut pe David Contant să renunțe și să decidă să părăsească definitiv România, după ce nu a reușit să asigure profitabilitatea necesară continuării activității”, se arată pe site-ul Restograf.
Francez, în vârstă de 44 de ani, David Contant a început o carieră de succes în gastronomia fină (haute cuisine) franțuzească, ajungând până la nivelul de sous-chef în restaurantul de 3 stele Michelin al lui Georges Blanc, al cărui adjunct a fost.
După restaurantul lui Georges Blanc, David Contant a lucrat în alt restaurant de 3* Michelin în America de Sud, după care a fost recrutat ca chef al nou-creatului, în 2006, restaurant Heritage.
După plecarea de la Heritage a lucrat o vreme pentru fiul lui Adrian Năstase, la restaurantul lui Maison de Karin de la Moxa, până cand a fost deschis Bonton Palace, în Herastrau, unde a lucrat pentru câteva luni, pregătind lansarea și arhitectura culinară a stabilimentului. David Contant a mai lucrat pentru scurt timp și pentru George Copos, ca chef al restaurantelor de la hotelul său Crowne Plaza, dupa care și-a deschis propriul restaurant, Bistrot David Contant, pe strada Mihai Eminescu, aproape de intersecția cu strada Polonă, din București.