Coffee break

person Horeca
access_time_filled
coffee_break
Se spune ca pauza de cafea isi are originea in secolul XIX in statul Wisconsin, cand un producator de tutun, Osmund Gunderson le-a intrebat pe sotiile norvegiene din cartierul unde locuia daca vor sa vina sa-l ajute sa sorteze tutunul. Femeile au fost de acord, cu conditia sa aiba 2 pauze, una dimineata si alta dupa-amiaza, ca sa mearga acasa sa-si vada de treburile gospodaresti. Proprieterul a acceptat obiceiurile gospodinelor si le-a pus la dispozitie gratuit cafea fierbinte, care era in permanenta pe foc, si astfel s-a nascut coffee break. Biroul Pan American al Cafelei a popularizat termenul in Statele Unite in 1952, dar a devenit foarte utilizat in lumea moderna, chiar daca in timpul pauzei participantii consuma sau nu cafea. Coffee break corespunde cu termenii „morning tea”, „tea break”, „afternoon tea” sau doar „tea”. Pauza de cafea dureaza de obicei intre 10 si 20 de minute, dar in unele companii ea poate dura si o ora, si se desfasoara in doua momente ale zilei, dimineata si dupa-amiaza, iar cafeaua este insotita de bauturi racoritoare, prajituri si produse de patiserie.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302