Competiţia bucătarilor 2011, METRO Chef
Începând din data de 28 aprilie Metro Cash&Carry organizează Competiția Regională a bucătarilor care se va desfășura în șapte orașe din România, respectiv: București, Brașov, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca.
Fiecare participant la competiție este reprezentat de o echipă formată din doi bucătari angajați ai aceluiași restaurant. Fiecare echipă participantă trebuie să fie formată din: un bucătar șef și un ajutor de bucătar. Un participant poate desemna maxim o echipă pentru a participa la competiție, chiar dacă un participant operează mai mult decât un punct de lucru având ca obiect de activitate „restaurante”.
Competiția bucătarilor este structurată pe parcursul a două etape eliminatorii:
Etapa 1 : Competițiile regionale;
Etapa 2 : Finala, care se va desfășura în București, în perioada 20-21 octombrie 2011, locația de desfășurare urmând a fi comunicată ulterior participantilor de către Organizator.
Programul de desfășurare al competițiilor regionale este următorul:
magazin METRO Băneasa |
perioada 28-29 aprilie 2011; |
|
magazin METRO Iași |
perioada 02–03 iunie 2011; |
|
magazin METRO Craiova |
perioada 16-17 iunie 2011; |
|
magazin METRO Constanța 1 |
perioada 14-15 iulie 2011; |
|
magazin METRO Brașov 2 |
perioada 11-12 august 2011; |
|
magazin METRO Timișoara 1 |
perioada 01–02 septembrie 2011; |
|
magazin METRO Cluj |
perioada 15-16 septembrie 2011 |
Prezența concurenților în locul de desfășurare este obligatorie începând cu ora 9.00 a fiecărei zile de competiție, iar concursul începe la ora 10.
Tematica, atât pentru Competiția Regională, cât și pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din două preparate, cu specific național sau internațional, respectând tendințele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui participant, pe baza coșului de produse pus la dispoziție de Organizator, pentru 6 persoane membrii juriului.
Timpul de execuție a meniului este de 120 minute. Materiile prime și materialele necesare preparării meniului vor fi oferite de către Organizator. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanții vor indica și băutura recomandată dintr-o selecție pusă la dispoziție de către Organizator.
Meniul va fi prezentat în fața juriului. Fiecare preparat va fi scos spre jurizare la interval de 10 minute. Organizatorul va asigura vesela, tacâmurile, șervetele necesare pentru servirea preparatelor în momentul jurizării.
Pentru detalii suplimentare accesați: http://www.metrochef.ro.