Investitorii din HoReCa fac pregătiri intense pentru sezonul de iarnă
Dacă în edițiile anterioare ale revistei Horeca România am făcut un scurt tur al țării prin intermediul unor investiții majore, e timpul să ne orientăm spre investițiile din zonele cu specific montan. Vă invităm să parcurgeți un top 10 al celor mai interesante proiecte din acest segment, anunțate și monitorizate în perioada iulie-august cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere – VICTA.
în mod cert, cele mai atractive investiții din zonele cu specific montan din România sunt cele de tip unități de cazare. Județele Brașov, Harghita și Prahova par a conduce detașat în clasamentul celor mai „bune gazde” conform numărului însemnat de investiții, dar și de turiști raportați an de an.
Să pornim astfel în acest scurt tur al investițiilor montane care, de altfel, ne oferă și câteva idei bune de concediu pentru perioada de iarnă.
Prima oprire o facem în județul Brașov, unde regăsim un hotel cu 150 de camere, săli de conferință și sală de evenimente. Aflat pe strada Avram Iancu, în centrul orașului, investiția estimată la peste 46 milioane lei se află în autorizare.
Beneficiarul acestui proiect anunța că: „Va fi un hotel mai deosebit față de ce avem la ora actuală în Brașov, cu standarde înalte, care va avea atât săli de conferință, cât și o zonă pentru evenimente. Anul acesta, vom realiza partea de documentație necesară demarării lucrărilor, iar de anul viitor vrem să ne apucăm de treabă. Actuala autogară va fi demolată și vom ridica o clădire nouă, cu mai multe niveluri. De asemenea, lângă, va fi și o parcare, astfel încât să oferim cele mai bune condiții turiștilor”.
Tot în Brașov vizităm scurt și Hotelul Kronwell, un hotel de 4 stele cu săli de evenimente, restaurant, birouri, centru de tratament, cazino, spații tehnice și depozitare și cu 125 de camere. La fel ca și în cazul anterior, în prezent nu a fost emisă autorizația de construcție, însă proiectul va beneficia de un buget estimat de 14 milioane lei.
Zona centrală a Brașovului va găzdui și un proiect de tip Aparthotel dispus în regim S+P+2E+M. Investiția estimată la peste 6 milioane lei se află deja în construcție și prevede o suprafață construită de 1500mp.
Turiștii vor fi invitați să se cazeze în viitor și la un nou complex situat pe strada 7 Scări din Brașov, proiect ce prevede realizarea unui hotel, restaurant, săli de conferință, pensiune și casă de vacanță, cu un buget estimat la peste 6 milioane lei. Investiția este preconizată să se deruleze în aproximativ 6 luni și va fi o investiție de trecut în agenda turiștilor pentru anul viitor.
Pentru cei care au vizitat deja Brașovul și își doresc să revină într-un loc aparte, se anunță lucrări de extindere și dotare a Hotelului Ursulețul, un hotel de 3 stele dispus în regim S+P+2E+M. Investiția din Predeal s-a bazat pe accesarea unor fonduri europene și pregătește pentru viitorii turiști extinderea spațiului pentru servirea micului dejun cu până la 85 de locuri, construirea a două săli de evenimente și extinderea spațiului de cazare, de la 34 de camere la 41 de camere.
încheiem turul din județul Brașov cu alte două proiecte interesante, încadrate în segmentul hotelier. Pentru început, facem o scurtă oprire la un proiect situat în zona centrală, un hotel și studio sport cu sală de evenimente cu un buget estimat la peste 5,5 milioane lei. Totuși, investiția se află în incertitudine, beneficiarul declarând că s-ar putea să renunțe la proiect. într-un stadiu incipient se află și Hotel Mercure de 4 stele cu 120 de camere, alimentație și agrement. Investiția se ridică la o valoare estimată de 15 milioane lei.
Turiștii sunt așteptați și în județul Prahova, mai precis în Sinaia, să se cazeze la un nou Hotel de 5 stele cu 25 de camere, dispuse S+D+P+2E+M, și teren sport. Estimat la 5 milioane de lei, proiectul se află momentan la stadiul de autorizare, în așteptare de anumite finanțări.
Tot în județul Prahova, de această dată în Bușteni, regăsim un proiect în construcție cu o valoare de aproximativ 6 milioane lei, ce prevede realizarea unui hotel de 24 de camere, dispus în regim Ds+P+3E+M.
Turul investițiilor în zonele turistice montane îl încheiem în județul Harghita unde regăsim un proiect al unui hotel aflat în autorizare în valoare de peste 4 milioane lei. Construcția se baza pe accesarea unor fonduri europene care nu au reușit în acest an, dar se vor relua discuțiile în cursul anului viitor, așadar acest punct ar putea fi trecut pe lista de „to visit” pentru anul următor.
Așadar, investitorii par să pășească pregătiți în noul sezonul de iarnă, atât pentru anul curent cât și pentru anul viitor. Rămâne de văzut însă ce formă vor lua toate proiectele menționate și ce volum de turiști vor găzdui în sezonul estival. Până atunci continuăm să monitorizăm piața șantierelor din România cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere: VICTA.
Informațiile cuprinse în acest articol au fost preluate de pe Victa.ro – prima asistentă virtuală de ofertare la șantierele din România. Această platformă inteligentă are capacitatea de a prospecta și a genera instant liste cu toate investițiile din România, structurându-le pe domenii, dimensiuni, stadii de execuție sau zone. De asemenea, Victa poate concepe studii de piață și marketing bazate pe cifre reale, în timp real, și generează cu ușurință hărți cu șantierele de interes.
Articol scris de Mihaela Ghiorgiu, Online& PR Specialist IBC FOCUS.