Primul “Grand Chapitre” din Romania!

person Horeca
access_time_filled

Primul “Grand Chapitre” din Romania!

chaine_des_rotisseurs

Chaine Des Rotisseurs a organizat prin filiala sa din Romania, Bailliage SC Roumanie, primul eveniment “Grand Chapitre” din tara noastra. Manifestarea a avut loc intre 1-3 octombrie la Bucuresti si a oferit participantilor o varietate de experiente culinare si sociale, cu scopul “de a mari orizontul gastronomic al romanilor”, potrivit  lui Octavian Fagaras, presedintele Chaine de Rotisseurs Romania. Principalul obiectiv al „Chaine des Rotisseurs, Bailliage de Roumanie” este, inca de la infiintarea sa in anul 2007, promovarea, incurajarea si dezvoltarea culturii enogastronomice romanesti.

Evenimentul “Grand Chapitre” marca Chaine de Rotisseurs este o ceremonie de initiere care dureaza cel putin trei zile. Ceremonia de initiere se organizeaza de obicei o data pe an cand noii membri ai asociatiei depun „Juramantul Rotisseurs”. Oricare persoana ca nou membru al „Chaine des Rotisseurs” sau recomandata pentru o promovare trebuie sa participe la un „Chapitre” in termen de trei ani dupa aprobarea nominalizarii pentru a obtine oficial insigna noului grad. in urma initierii, noii membri ai Chaine vor primi Diploma care este emisa exclusiv de catre Sediul Mondial al Chaine. Un „Chapitre” este o ceremonie de initiere care dureaza o zi. Un „Grand Chapitre” este o ceremonie de initiere care dureaza cel putin trei zile.

Chaine Romania

Toate evenimentele Chapitre ofera mese selecte, de multe ori cu cod vesimentar black tie, in cele mai bune restaurante sau hoteluri. Åžefi de bucatarii, dintre care multi sunt membri ai Fratiei, propun meniuri si feluri de mancare pe care le-au creat special pentru aceste evenimente.

Primul Grand Chapitre din Romania a debutat in data de 30 septembrie cu o cina traditionala romaneasca, a continuat a doua zi cu o excursie la cramele Halewood si cu o cina unde s-a putut degusta un meniu cu platoul traditional al Chaine des Rotisseurs, Gasca la rotisor, la¾Hanul Gazarilor” din Ploiesti. Pe data de 2 octombrie, s-a vizitat  fabrica de ciocolata¾Heidi”, iar la pranz ne-au incantat „Maitre Rotisseur” Clayton Powell cu un „Pass around Lunch” de prima calitate, pentru a ne pregati de ceremonia de initiere a noilor membri. Ceremonia a avut loc la¾Athenee Palace Hilton” si a fost celebrata de Jaakko Nuutila, din Finlandia, Membru al Conseil Magistral. Seara, a avut loc cina de gala la¾Grand Hotel Continental”, unde „Maitre Rotisseur” Cezar Munteanu a rasfatat participantii cu” Visuri din Trufa”. Duminica, la inchiderea acestui tur culinar s-a organizat un Brunch „Modigliani” la Hotelul InterContinental, pregatit de Bucatarul Chef, Andreea Aiudi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302