Proiect pilot privind specializarea tematică a pensiunilor din zona Bran – Rucăr

person Horeca
access_time_filled

pensiunirucarbranAutoritatea Națională pentru Turism împreună cu Asociația Națională pentu Turism Rural, Ecologic și Cultural implementează proiectul pilot privind specializarea tematică a pensiunilor turistice și agroturistice din zona etnografică Bran – Rucăr.

Reprezentanții ANT subliniază că proiectul se va putea extinde în toate zonele etnografice ale României, dacă implementarea proiectului pilot se va bucura de un feedback pozitiv din partea operatorilor din turism.

Alternativă a dezvoltării durabile a României, turismul rural este considerat un agregat de tipul produs – preț – consum, care conferă țării multiple șanse de integrare în structurile europene, precizează ANT, pe site-ul propriu.

Proiectul pilot “Specializarea tematică a pensiunilor turistice și agroturistice din zona etnografică Bran – Rucăr” presupune participarea voluntară a agenților economici din turism și nu se substituie clasificării existente pe grade de confort a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare, el fiind complementar acesteia, subliniază reprezentanții ANT.

Scopul proiectului constă în recunoașterea publică, încurajarea și stimularea agenților economici care depun eforturi susținute și obțin rezultate importante în direcția dezvoltării propriei competitivități prin calitate.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  • personalizarea ofertei turistice și evidențierea calității, varietății și unicității produselor aferente turismului rural;
  • îmbunătățirea competitivității agenților economici din turism, prin creșterea calității produselor și serviciilor oferite turiștilor;
  • creșterea conștientizării asupra diversității și calității ofertei turismului rural românesc prin promovarea unor bune practici ale calității.

Aplicanții eligibili pot fi: agenții economici care au pensiuni turistice și agroturistice autorizate conform legislației în vigoare.

Propunerile de categorii de specializări tematice aferente pensiunilor turistice și agroturistice din zona etnografică Bran – Rucăr și criteriile aferente sunt prezentate în Anexa 1, care poate fi consultată AICI.

Beneficiile participării la proiect, constau în:

  • realizarea unui material bilingv (broșură plus CD) pentru prezentarea pensiunilor specializate;
  • promovarea pensiunilor specializate pe site-ul Autorității Naționale pentru Turism;
  • acordarea unei diplome în care se va trece “Pensiune turistică recomandată de Autoritatea Națională pentru Turism ca fiind specializată pe…”

Metodologia de participare în cadrul acestui proiect

Aplicanții vor transmite la Autoritatea Națională pentru Turism, Direcția Dezvoltare Teritorială – Serviciul Marketing Intern, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, prin poștă, în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2016, un dosar care va cuprinde documentele următoare:

  • adresă către Autoritatea Națională pentru Turism, Direcția Dezvoltare Teritorială prin care se solicită “categoria de specializare TEMATICĂ” la care se conformează (anexa 1);
  • o scurtă prezentare în care solicitantul descrie structura de primire cu serviciile aferente (se vor anexa materialele de promovare sau fotografii );
  • copie după certificatul de clasificare eliberat (valabil pe perioada proiectului) de către autoritatea administrației publice centrale din domeniul turismului;
  • fișa de autoevaluare a pensiunii realizată în conformitate cu categoria solicitată și cu criteriile aferente acesteia (în dreptul criteriilor se va trece confom sau neconform).

Procedura de evaluare

Dosarele depuse vor fi evaluate conform procedurii de selecție stabilită de către Autoritatea Națională pentru Turism astfel:

  • verificarea îndeplinirii criteriilor de selecție de către comisia alcătuită din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism și ai Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural, iar candidații care au declarat la toate criteriile că au conformitate, se vor clasifica în etapa următoare, care va consta în evaluarea pe teren a pensiunilor prezentate în dosarul de concurs; desemnarea câștigătorilor și promovarea acestora pe site-ul autorității.

Persoană de contact: Steliana Cojocariu, e-mail: steliana.cojocariu@mturism.ro, telefon: 0372144058

Sursa: www.ant.ro

Sursă foto: www.descoperimromania.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302