Salonul International de Gastronomie Expogast 2010, in plina desfasurare
Salonul International de Gastronomie Expogast 2010, in plina desfasurare
Cea de-a 11 editie a Salonului International de Gastronomie Expogast, se desfasoara in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Centrul International Luxexpo din Luxemburg. in cadrul acestuia se desfasoara si celebra competitie „Cupa Culinara Mondiala†(Culinary World Cup), eveniment culinar clasat pe locul doi ca importanta pe mapamond, la care participa si echipa Romaniei formata din patru bucatari, Ioan Fatol, Ion Toma, Marius Urianu si Marian Cucu.
Reprezentanti ai industriei hoteliere si gastronomice din intreaga lume expun in cadrul Salonului echipamente si instalatii pentru hoteluri, restaurante, cafenele, utilaje pentru brutari, patiseri, cofetari, macelari, s.a. De asemenea, diverse asociatii profesionale din industria gastronomica isi prezinta vizitatorilor noile creatii. 2400 de chefi din intreaga lume, din 53 de tari, vor prezenta o viziune globala asupra artei culinare.
Principalul interes din cadrul Salonului International de Gastronomie Expogast Ãil reprezinta Cupa Culinara Mondiala Villeroy&Boch, organizata la fiecare patru ani, cu sprijinul Luxemburg Vatel-Club, Asociatie a Bucatarilor Profesionisti din Luxemburg. Cupa Culinara Mondiala Villeroy&Boch este un concurs international aprobat de WACS, rezervat numai pentru echipele nationale de la asociatiile membre WACS.
Bucatari din aproximativ 30 de tari, de pe toate cele cinci continente, vor prezenta miilor de vizitatori din lumea intreaga, o serie de creatii noi, specialitati si preparate culinare, toate ridicate la rang de arta culinara. Astfel, 25 echipe nationale, 10 echipe militare nationale, 10 echipe nationale de juniori, 10 echipe de catering si bucatari si cofetari care participa individual, vor concura pentru marele premiu de la fiecare categorie. Un juriu de maestri in arta culinara, provenind din toata lumea, va fi prezent pentru a recompensa cei mai talentati concurenti ai anului 2010.
Cupa Culinara Mondiala, prin echipele de bucatari participante, din intreaga lume, accentueaza dimensiunea internationala a evenimentului si scara atinsa de acest show gastronomic de-a lungul anilor.
ÂÂÂ
ÂÂÂ
ÂÂÂ
ÂÂÂ
ÂÂÂ