Scae România anunţă câştigătorii primei regionale de barista
Asociația de Cafea de Specialitate Scae România, care organizează pentru a doua oară campionatele regionale de barista în întreaga țară, a anunțat astăzi câștigătorii primei regionale de barista desfășurată în perioada 23-25 septembrie 2011, la Mamaia.
Câștigătorii celor 3 secțiuni: World Barista Championship, Latte Art și Coffee in Good Spirits, sunt Adrian Berbec, Doinița Carp și Alexandru Zelca la secțiunea WBC, Alexandru Zelca la secțiunea Latte Art și Doinița Carp la categoria Coffee in Good Spirits.Â
Următoarele campionate regionale vor avea loc la Suceava (11-13 octombrie 2011), la Iași (14-16 octombrie), București (3-6 noiembrie, în cadrul Romhotel), Sibiu (22-24 noiembrie), Brașov (25-27 noiembrie), Târgu Mureș (6-8 decembrie), Cluj Napoca (9-11 decembrie), Oradea (30 ianuarie – 2 februarie), Arad (3-5 februarie), Timișoara (6-8 februarie) și Craiova (8-11 martie).
Acest șir de evenimente dorește să crească numărul consumatorilor de cafea prin informații corecte și prin promovarea unor rețete preparate corect. Campionatele de Barista au ca scop creșterea calitatii serviciilor în domeniul horeca, prin ridicarea standardelor preparării produselor pe baza de cafea în România.
SCAE România organizează campionatele regionale de barista în toate regiunile țării, cu scopul de a descoperi cei mai talentați preparatori de cafea din România și de a crea comunități ale iubitorilor de cafea. O dată cu aceste campionate de barista, iubitorii de cafea și nu numai vor putea asista la work-shopuri pe diverse teme legate de piața de cafea, degustări de cafea, prezentări de produse, noutăți, informații venite în ajutorul celor de lucrează în piața de cafea.
Competițiile se împart în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art și Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). Pentru etapa națională se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.
Scae România este Asociația de Cafea de Specialitate din România afiliată la Asociația Europeană de Cafea de Specialitate, și are ca scop principal promovarea culturii cafelei și a prepararii ei.