Sfaturile experţilor Pro Formula pentru rezultate impecabile în spălarea profesională a rufelor

person Horeca
access_time_filled

Atunci când privim fotografiile unor camere de hoteluri de 4 sau 5 stele, putem observa că lenjeria de pat, prosoapele, halatele de baie sunt albe imaculat. La fel, cele mai bune restaurante vor opta întotdeauna pentru fețe de masă, șervete și naproane albe. De ce? Pentru că în industria ospitalității, dacă trebuie să asociem conceptul de “luxury” cu o culoare, există o singură alegere – albul strălucitor.

Albul este un simbol al curățeniei, al calmului și al unui anumit tip de lux. Albul adaugă eleganță și se potrivește oricărui decor. Mai mult, au fost hotelieri care au declarat că atunci când au schimbat lenjeriile de pat cu unele 100% albe, oaspeții lor au avut impresia, chiar dacă lucrurile nu stăteau așa, că respectivele camere au fost renovate.

în plus, țesăturile albe pentru pensiuni, hoteluri sau restaurante se vor dovedi cea mai bună alegere și din perspectiva economică: durata de viață a țesăturilor albe este mai lungă, dacă materialul este de calitate iar spălarea se face corect, cu produse eficiente.

rufecurateproformula

Cu produsele Pro Formula și urmând sfaturile noastre din rândurile ce urmează, țesăturile albe vor rămâne impecabile, fără pete, spălare după spălare, fără să-și piardă din strălucire.

ico1îndepărtarea petelor de vin roșu

Asigurați-vă că pata nu pătrunde adânc în țesătură aplicând imediat sare sau apă carbogazoasă. Apoi clătiți folosind apă caldă și un burete și lăsați peste noapte într-o soluție de apă caldă și detergent. După aceea, spălați cu detergent Omo Automat Pentru Rufe Albe la cea mai ridicată temperatură la care țesătura poate fi expusă. Astfel, pata de vin se va oxida.

ico 2îndepărtarea petelor de cafea și ceai

Lăsați articolul la înmuiat sau spălați-l cât mai repede cu detergent, cum ar fi Omo Automat Pentru Rufe Albe. De preferință, spălați la 60 de grade. Combinația de agenți de înălbire și temperatură ridicată va asigura dispariția petelor.

omoautomat

ico 3îndepărtarea petelor de gem și dulceață

Petele recente de gem sau dulceață, de obicei, se îndepărtează ușor. Articolele cu pete vechi se pot înmuia în soluție de apă cu detergent lichid Omo Active Clean sau Omo Horeca, apoi pot fi spălate ca de obicei.

indepartarepeteomo

ico 4îndepărtarea petelor de sânge și a celor cauzate de proteine

Puneți articolul, imediat, la înmuiat în apă rece cu sare. Nu folosiți apă caldă, deoarece pata va pătrunde mai adânc în țesătură. în cazul articolelor extrem de murdare, schimbați apa până când aceasta rămâne curată, apoi spălați cu detergent lichid Omo. Dacă pata este veche sau persistă, lăsați la înmuiat timp de câteva ore în apă rece cu sare, apoi spălați normal. în cazul petelor foarte persistente, lăsați la înmuiat într-o soluție de apă caldă și detergent Omo. înainte de a pune la înmuiat, frecați ușor pata, dinspre exterior spre interior, cu soluția respectivă.

ico 5îndepărtarea petelor de grăsime

Spălați articolul cu detergent Omo la cea mai înaltă temperatură la care țesătura poate fi expusă. Dacă pata persistă, încercați să folosiți o substanță care dizolvă grăsimea, cum ar fi un diluant. Apoi, spălați din nou.

ico 6îndepărtarea petelor de ulei

Citiți cu atenție eticheta. în cazul petelor de mari dimensiuni, poate fi nevoie de curățare chimică sau tratare cu un detergent pentru îndepărtarea petelor de grăsime. în cazul petelor recente, de mici dimensiuni, frecați cu talc astfel încât acesta să pătrundă în țesătură, lăsați timp de 30 de minute, apoi îndepărtați pudra de talc și spălați normal cu detergent Omo.

Odată petele îndepărtate, pentru un plus de prospețime și pentru întreținerea țesăturilor adăugați la ultima clătire balsam de rufe – Coccolino Balsam Concentrat De Rufe Spring Fresh sau Coccolino Pure. Fibrele țesăturilor vor deveni flexibile, reducându-se astfel gradul de uzură și ușurând călcarea. în plus, așternuturile plăcute la atingere și parfumate, prosoapele și halatele moi vor asigura oaspeților dumnevoastră o experiență de confort superioară.

coccolino

De asemenea, pentru păstrarea albului strălucitor, nu vă feriți de înălbitor. Dozat corect, pe țesăturile compatibile, vă va ajuta să păstrați albul impecabil.

domestos

în plus, pentru rezultate perfecte, fără a face risipă de apă, energie, produse și mai ales efort, trebuie să respectați câteva reguli de bune practici:

  • încărcați mașina de spălat în mod corespunzător. Pentru cele mai bune rezultate, rufele trebuie să încapă lejer în cuvă, fără să fie înghesuite. Supraîncărcarea reduce acțiunea mecanică și are multe efecte negative asupra rezultatelor de spălare și a procesului de călcare. Nici încărcarea insuficientă nu este de dorit, aceasta sporește nivelul de agitare și, prin urmare, reduce durata de viață a rufelor și eficiența mașinii.
  • Respectați instrucțiunile de dozare. Dozarea excesivă nu duce la rezultate mai bune de spălare.
  • Respectați întotdeauna instrucțiunile de spălare și îngrijire de pe etichetele țesăturilor.
  • Dacă articolele sunt încă pătate după spălare, este recomandat să le mai spălați o dată imediat. Uscarea acestora în tambur „fixează” pata, ceea ce face ca aceasta să fie și mai greu de îndepărtat ulterior.
  • Nu uscați excesiv articolele deoarece se pot micșora, pot căpăta o culoare gri și pot deveni aspre.
  • Acordați atenția cuvenită curățării și întreținerii mașinii de spălat între ciclurile de spălare.

Pentru mai multe sfaturi, trucuri și materiale de training de la experții Pro Formula sau pentru informații despre întreaga gamă de produse, accesați www.proformula.com sau ne puteți contacta pe adresa de e-mail raluca.constantin@diversey.com sau la telefon +4 021 233 3894. Vă garantăm, veți avea mai puține griji – timp câștigat pentru afacerea dumneavoastră!

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302