Hotelul care a economisit de Earth Hour 24.526 KWH în 60 de minute
Participarea din acest an a hotelului Marriott din București la programul Earth Hour, cel mai mare eveniment internațional de mediu, poate fi exprimată prin următoarele cifre: mai mult de 1.900 de becuri stinse, alte 550 diminuate, cu un bilanț de 24.526 KWH economisiți în urma celor 60 de minute, adică echivalentul consumului mediu lunar al 150 de familii, se precizează într-un comunicat de presă.
Luminile exterioare au fost stinse complet pentru Earth Hour, la fel și jumătate din luminile de pe coridoarele de oaspeți. Luminile din zonele publice și din restaurante au fost diminuate până la 25%. Clienții restaurantelor JW Steakhouse, Cucina, Champions, Vienna Lounge și Pavilion Lounge au fost și ei implicați în această manifestare, într-o atmosferă aparte, cu lumânări pe mese, ghivece de flori făcute din materiale reciclate și cocktailuri non alcoolice din partea casei.
„Activitatea constantă și susținută în direcția respectării mediului și a funcționării sustenabile este unul dintre credo-urile constante ale hotelului JW Marriott și ale companiei Marriott Intl. Astfel, luna aprilie a fost declarată Luna Mediului, iar seria acțiunilor începute cu Earth Hour va continua cu altele care au ca scop atât economisirea resurselor cât și atragerea atenției în acest sens și mobilizarea clienților și a angajaților. Așadar, ca parte a unei inițiative internaționale, pe tot parcursul lunii aprilie se va derula campania We Forest, de mobilizare a oaspeților hotelului. Compania Marriott va dona un copac pentru fiecare oaspete care alege să participe la campanie„, afirmă reprezentanții hotelului, într-un comunicat.
Dintre cele mai recente investiții verzi ale hotelului și rezultatele acestora se mai disting:
- reducerea cu 4,6% a consumului anual de energie prin înlocuirea a 6.200 de becuri cu tehnologia LED
- montarea la instalațiile sanitare din hotel a unor dispozitive de reducere a consumului de apă de la 9 litri per minut la 6 litri
- reducerea substanțială a emisiilor de monoxid de carbon (CO) prin montarea de recuperatoare de căldură la echipamentele de încălzire a apei
- colectarea selectivă a deșeurilor pentru reciclare.