Hotelul Cişmigiu s-a deschis oficial

person Horeca
access_time_filled

Hotelul Cișmigiu a fost inaugurat oficial astăzi, 19 decembrie, în prezența investitorilor spanioli de la compania Hercesa, echipei de management a hotelului, arhitecților și a presei de specialitate. Hotelul se relansează pe piața hotelieră bucureșteană ca un hotel de 4 stele superior, după un amplu proces de reconstrucție realizat de compania imobiliară Hercesa, care a investit nu mai puțin de 15 milioane de euro în renumitul hotel.  

receptiehotelcismigiu

„Hotelul Cișmigiu se deschide într-un an foarte special, care marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea inițială a hotelului (1912, n.r.). Dorim să ne poziționăm pe piață ca un hotel de 4 stele superior, atât prin servicii cât și faptul că vom oferi apartamente cu suprafețe extrem de generoase, între 38 și 55 de metri pătrați”, ne-a declarat în cadrul unui interviu directorul hotelului, doamna Georgeta Grecu, care are în spate 20 de ani de experiență în industria hotelieră.

Hotelul Cișmigiu aduce pe piața hotelieră bucureșteană 60 apartamente, concepute atât pentru sejururi de scurtă durată cât și de lungă durată, un centru de conferințe cu o capacitate totală de 240 de persoane, un restaurant cu terasă la ultimul etaj, precum și faimoasa berărie Gambrinus, care va fi deschisă în primăvara anului viitor la parterul hotelului, de un investitor român în colaborare cu Heineken.

cazarehotelcismigiu

Proiectul readucerii la viață a hotelului Cișmigiu a fost unul extrem de complex datorită stadiului avansat de degradare în care se afla clădirea. „Clădirea hotelului Cișmigiu nu a fost reabilitată, ea a fost construită de la zero de către Hercesa, care a achiziționat clădirea în anul 2004 atrași de istoricul și poziția acesteia. 3 ani de zile au durat procedurile, studiile de fezabilitate pentru recondiționarea clădirii, însă în momentul în care au fost demarate lucrările de reabilitare s-a constatat că acestea nu se pot realiza datorită stării avansate de degradare. Practic nu se mai putea recondiționa nimic. Și atunci s-au oprit lucrările, și împreună cu arhitecții spanioli și români de la Institutul de Arhitectură s-au refăcut toate proiectele de fezabilitate și a fost solicitată o aprobare de la primărie pentru demolarea interiorului și păstrarea fațadei. Nu a fost ușor, pentru că era o lucrare cu risc”, ne-a explicat directorul hotelului.

Arhitecții au început astfel o lucrare unică în București, aceasta fiind prima lucrare de acest gen, de păstrare a fațadei, demolare interior și reconstrucție pe cât se poate din planurile inițiale, ne-a mai spus Georgeta Grecu. „Marele avantaj a fost că în acest fel s-a putut crea parcarea subterană. Suntem singura clădire istorică din București cu parcare subterană. Din respect pentru istoria Cișmigiului, constructorii au depus eforturi pentru ca fațada hotelului să arate exact așa cum arhitectul Arghir Culina și inginerul Nicolae Nacu Pissiota au creat-o în 1912”, a adăugat directorul hotelului Cișmigiu. 

fatadacismigiu

Directorul companiei Hercesa, Mauricio Mesa Gomez a declarat astăzi la evenimentul de inaugurare că această clădire a fost prima achiziție a companiei Hercesa în România. „Este proiectul nostru de suflet și suntem încrezători că va fi un succes și își va recâștiga locul în inima bucureștenilor, agențiilor de turism și turiștilor”.

Mai multe informații despre hotelul Cișmigiu puteți citi în revista Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302